Πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στη Μολδαβία

Η πανδημία εξαπλώνεται

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στη Μολδαβία

Δυστυχώς ο κορωνοϊός δείχνει να εξαπλώνεται με ραγδαίες ταχύτητες μιας και ήδη σημειώθηκε ο πρώτος νεκρός από τον ιό και στην Μολδαβία, την ώρα που η χώρα έχει συνολικά 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Οι αρχές της Μολδαβίας ανακοίνωσαν σήμερα τον πρώτο νεκρό από την επιδημία του νέου κορωνοϊού.

Η Μολδαβία, ένα κράτος 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει ως σήμερα 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Εξάλλου το κοινοβούλιο της χώρας κήρυξε χθες Τρίτη τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της covid-19.

Πηγή: protothema.gr

Την ίδια στιγμή, σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση με το πτώμα του 53χρονου νεκρού από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις.

Σήμερα σημειώθηκε και ο πρώτος θάνατος σε σκύλο από κορωνοϊό

Και όμως ο πρώτος νεκρός σκύλος από κορωνοϊό είναι γεγονός, μιας και μόλις χθες διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός πομεράνιαν στην περιοχή του Χονγκ Κονγκ. Μάλιστα, το άτυχο σκυλάκι είχε δείξει πως είχε αναρρώσει πλήρως και είχε επιστρέψει στην ιδιοκτήτριά του.

Δεν άντεξε και πέθανε, χτυπημένος και εξασθενημένος από τον κορωνοϊό, ο πρώτος σκύλος που είχε διαγνωστεί θετικός στον φονικό ιό. Όπως μετέδωσε η New York Post, πρόκειται για έναν σκύλο στο Χονγκ Κονγκ, ηλικίας 17 ετών, ο οποίος εμφανιζόταν να έχει αναρρώσει από τον ιό και είχε μάλιστα επιστραφεί στην ιδιοκτήτριά του.

Πρόκειται για μία 60χρονη γυναίκα, η οποία, σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, ενημέρωσε τις Αρχές ότι ο σκύλος της απεβίωσε στις 16 Μαρτίου, αλλά δεν τους επέτρεψε να κάνουν νεκροψία-νεκροτομή, για να διαπιστώσουν την ακριβή αιτία θανάτου. Η ίδια είχε επίσης πρόσφατα αναρρώσει από τον κορωνοϊό, ο οποίος χθες «χτύπησε» και έναν γιατρό στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Ο σκύλος, ράτσας Πομεράνιαν, βρισκόταν σε καραντίνα από τις 26 Φεβρουαρίου και είχε επιστρέψει στο σπίτι του μόλις το περασμένο Σάββατο. Τα τεστ αίματος στις 12 Μαρτίου είχαν βγει αρνητικά στον ιό, όμως οι Αρχές τονίζουν πως αυτό δεν σημαίνει ότι ο άτυχος σκυλάκος δεν είχε προσβληθεί...

Πηγή: protothema.gr