Σεισμός 4,2 Ρίχτερ - Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Ταρακουνήθηκαν για τα καλά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός 4,2 Ρίχτερ - Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Ένας νέος και δυνατός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα, ύψους 4,2 Ρίχτερ. Μάθετε αναλυτικά πού «χτύπησε» αυτή τη φορά ο Εγκέλαδος.

Με τον κορωνοϊό να βρίσκεται σε έξαρση πλήττωντας τις περισσότερες χώρες του κόσμου, ένας σεισμός ήρθε να κάνει ακόμα πιο έντονα τα πράγματα.

Ο σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Τουρκία, η οποία μέχρι στιγμής έχει μετρήσει δύο θύματα από τον πανίσχυρο ιό.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα. Ο σεισμός καταγράφεται 20 χιλιόμετρα από την πόλη Αλμους και 42 χιλιόμετρα από την Τοκάτ, πρωτεύουσα της επαρχίας Τοκάτ, στη Μαύρη Θάλασσα, με πληθυσμό 602.086.

Σίγουρα το θετικό της υπόθεσης είναι πως αυτή τη φορά δε σημειώθηκαν υλικές ζημιές ή ανθρώπινες απώλειες.

Σεισμός σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες και στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κάσο και την Σκύρο.

Η Τουρκία βίωσε έναν ισχυρότατο σεισμό με δεκάδες νεκρούς στα τέλη Γενάρη

Δεκατέσσερις νεκροί και 227 τραυματίες είναι απολογισμός του ισχυρού σεισμού που έπληξε την νοτιοανατολική Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ενώ ταρακουνήθηκαν πολλές γειτονικές χώρες. Ο σεισμός έχει επίκεντρο την πόλη Ελαζίγ, στην επαρχία Ελαζίγ που τοποθετείται στην ανατολική Τουρκία.

Δεκάδες μετασεισμοί ακολούθησαν τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τη σεισμική ακολουθία που δίνει το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, του μεγάλου σεισμού ακολούθησαν τουλάχιστον 10 μετασεισμοί, ορισμένοι εξ αυτών μεγαλύτεροι των 4 Ρίχτερ.