Κορωνοϊός: Ανησυχία με την αύξηση των διασωληνομένων ασθενών

Ανέβηκε και άλλο ο αριθμός!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Ανησυχία με την αύξηση των διασωληνομένων ασθενών

Ανησυχία στην Ελλάδα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση του αριθμού των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι. Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα. Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες;

Πληροφορίες κάνουν λόγο για αύξηση των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι λόγω κορωνοϊού. Μάλιστα φέρονται να έχουν ξεπεράσει τώρα τους 20.

Ειδικότερα την Τετάρτη (18/3) το απόγευμα, οπότε και είχαμε την τελευταία επίσημη ενημέρωση, οι διασωληνωμένοι ήταν 13, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Πέμπτη (19/3) ξεπέρασαν τους 20 σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών. Την ίδια στιγμή 30 ασθενείς που είναι θετικοί στον ιό νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας), σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το iefimerida.gr.

Να πούμε ότι σήμερα Πέμπτη είχαμε ακόμα μια εξέλιξη καθώς ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη μάχη με την ζωή και πλέον ο αριθμός των νεκρών από τον ιό στην χώρα μας έχει φτάσει τους 6.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει νέο διάγγελμα σήμερα το απόγευμα, με την ώρα να γίνεται ωστόσο γνωστή μέσα στην ημέρα.

Αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ειδικότερα ο καθηγητής λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Σύψας, που βρίσκεται επίσης στην ομάδα που έχει δημιουργηθεί για τον ιό, μίλησε στο Mega λέγοντας μεταξύ άλλων ότι αναμένουμε πληθώρα κρουσμάτων του κορωνοίού στην χώρα μας.

"Το ποια θα είναι η έκταση της διασποράς της νόσου, αλλά και το πόση επιτυχία είχαν τα μέτρα που έχουμε ήδη λάβει, θα φανεί μες στις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες [...] Η ύπαρξη σχετικά λίγων κρουσμάτων αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Ο ιός συνεχίζει να διασπείρεται. Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα έχουμε σίγουρα μεγάλη πληθώρα κρουσμάτων. Θα είναι χιλιάδες. Ελπίζουμε να είναι τόσα ώστε να μπορεί να τα διαχειριστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας», και τόνισε επισημαίνοντας ότι «ο αριθμός των θανάτων που θα έχουμε εξαρτάται άμεσα από το πόσο θα αντέξει το σύστημα υγείας" είπε χαρακτηριστικά.