Κορωνοϊός: Και όγδοος νεκρός στην Ελλάδα

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Και όγδοος νεκρός στην Ελλάδα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό, μιας και μόλις ανακοινώθηκε πως υπάρχει και όγδοος νεκρός στην Ελλάδα! Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες;

Ένας ακόμη άνθρωπος, ο όγδοος κατά σειρά, και δεύτερος μέσα στη σημερινή ημέρα, έχασε τη ζωή του προσβεβλημένος από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν άνδρα, 80 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχε καταλήξει άλλος ένας ασθενής, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Καστοριάς. Πρόκειται για 87χρονο άνδρα από τη Δαμασκηνιά, το ένα από τα δύο χωριά που έχουν τεθεί σε καραντίνα, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και τέσσερις ημέρες και έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, όπως αναφέρει και το protothema.gr

Εκτός από τον νεκρό δείτε και πως πέθανε από τον ιό, σχεδόν μια ολόκληρη οικογένεια στο New Jersey της Αμερικής.

Την ίδια ώρα που ανακοινώθηκε ο όγδοος νεκρός από κορωνοϊό, ανέβηκαν οι τιμές στις μάσκες

Προμηθευτές ανέβασαν τις τιμές στις μάσκες και δεν μπορούν να τις αγοράσουν τα φαρμακεία. Καταγράφουν σημαντικές ελλείψεις σε ατομικά μέσα προστασίας για τον Κορωνοϊό.

Σημαντικές ελλείψεις σε ατομικά μέσα προστασίας για τον κορωνοϊό καταγράφει στα φαρμακεία ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΦΣΘ, τα αντισηπτικά και τα χειρουργικά γάντια φτάνουν με το σταγονόμετρο στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, ενώ οι χειρουργικές μάσκες εξακολουθούν να βρίσκονται σε έλλειψη. Οι ελλείψεις αποδίδονται στην αυξημένη ζήτηση που έχει προκληθεί από την ανησυχία των πολιτών για τον κορωνοϊό. Οπως αναφέρει ο ΦΣΘ, ακόμη και οι ελάχιστες ποσότητες των υλικών αυτών που προμηθεύονται οι φαρμακοποιοί γίνονται ανάρπαστες σε χρόνο ρεκόρ.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης δήλωσε σχετικά ότι καθημερινά γίνεται παραλαβή αντισηπτικών, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα να εξαντλούνται άμεσα. «Βέβαια οι φαρμακοποιοί μπορούν να παρασκευάσουν και οι ίδιοι αντισηπτικά στα εργαστήρια των φαρμακείων τους ώστε να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και σε πολλές περιπτώσεις αυτό ήδη γίνεται. Παρουσιάζονται, όμως, δυσκολίες ακόμη και στην εύρεση των πρώτων υλών και των συσκευασιών για την παρασκευή των αντισηπτικών. Ανάλογη είναι η κατάσταση και με τα χειρουργικά γάντια, τα οποία είναι σε έλλειψη και έρχονται σε μικρές ποσότητες.» προσέθεσε ο κ. Ευγενίδης. Δείτε και σε ποια απομακρυσμένη περιοχή έφτασε ο ιός

Σοβαρό παραμένει, όμως, το πρόβλημα με την έλλειψη σε χειρουργικές μάσκες, καθώς φτάνουν ελάχιστες ποσότητες στα φαρμακεία και σε υψηλές τιμές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά φαρμακεία να αδυνατούν να προμηθευτούν τις μάσκες σε αυτές τις τιμές.

Πηγή: iefimerida.gr