Πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Κύπρο

Τι αναφέρει η ανακοίνωση;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Κύπρο

Η Κύπρος είδε τον πρώτο της νεκρό από τον κορωνοϊό με έναν άντρα να χάνει την μάχη την ζωή σύμφωνα και με την ανακοίνωση που έκανε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ειδικότερα την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, άφησε πριν λίγο ο πρώτος ασθενής από κορωνοϊό.

Πρόκειται για 70χρονο Βρετανό ο οποίος είχε εκτιμηθεί ως άτομο με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού είχε διαγνωστεί και με μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.

Εννέα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν, πριν από λίγη ώρα, στην Κύπρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 84, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει το prothema.gr.

Να πούμε στο σημείο αυτό ότι νεκρός λόγω του ίδιου ιού είναι και ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Δείτε εδώ τα όσα λένε οι πληροφορίες για τον χαμό του. Συγκίνησε η ανάρτηση του γιου του.

Πόσους νεκρούς έχουμε στην χώρας μας από τον κροωνοϊό που "σαρώνει";

Ειδικότερα σύμφωνα και με την τελευταία ενημέρωση που έγινε από τους αρμόδιους στην Ελλάδα είχαμε χθες Σάββατο (20/3) 35 νέα κρούσματα από τον ιό. Την ίδια ώρα οι νεκροί έχουν ανέβει στους 13, από 10 που ήταν την Παρασκευή (19/3)!

Σύμφωνα και με την χθεσινή ενημέρωση στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι στο σύνολό τους 530 με 35 από αυτά να είναι νέα.

Παράλληλα είχαμε αύξηση και στο αριθμό των διασωληνομένων ασθενών οι οποίοι από 16 που ήταν χθες, σήμερα είναι στους 18, σύμφωνα και την ενημέρωση. Επίσης 19 είναι με εξιτήριο από το νοσοκομείο βάσει και των όσων είπε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου.