Σεισμός στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν λίγο στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν. Υπήρξαν τραυματισμοί και τι λένε για τον κίνδυνο της περιοχής; Διαβάστε αναλυτικά.

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου ο σεισμός σημειώθηκε 43 χιλιόμετρα από την περιοχή Μπασκαλέ της Τουρκίας.

Σεισμός σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες και στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κάσο και την Σκύρο. Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφεραν οι ειδικοί για το επίκεντρο.

Πριν από τον σεισμό στα σύνορα με το Ιράν είχε εντοπιστεί ακόμη ένας στη Τουρκία

Νέος ισχυρός σεισμός στη Τουρκία. Μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην επαρχία Ελαζίγ της Τουρκίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές οι τραυματίες.

Σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην επαρχία Ελαζίγ της Τουρκίας.Σύμφωνα με το τουρικό AFAD, ο σεισμός είχε επίκεντρο την Sivrice της Ελαζίγ, έχοντας εστιακό βάθος τα 21,34 χλμ.

Αυτός είναι ο δεύτερος σεισμός μέσα σε 24 ώρες που ταρακουνά την Τουρκία. Την Τετάρτη, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ με επίκεντρο τα προάστια της Αλικαρνασσού.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με το Ιράν είχε ως αποτέλεσμα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες κτίρια να καταρρεύσουν.

Πηγή: iefimerida.gr

Σεισμός σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες και στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κάσο και την Σκύρο.