Νέος σεισμός στην Πάργα - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νέος σεισμός στην Πάργα - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε ξανά στην Πάργα όπου πριν λίγες ημέρες είχαμε επίσης σεισμική δόνηση. Δείτε πόσα Ρίχτερ ήταν. Υπήρξαν τραυματισμοί και τι λένε για τον κίνδυνο της περιοχής; Διαβάστε αναλυτικά.

Σύμφωνα με την νέα εκτίμηση, στις 17:46 ήχησε σεισμική δόνηση της τάξης των 3.6 ρίχτερ πολύ κοντά στην πόλη και, συγκεκριμένα, στα 14 χιλιόμετρα απόσταση, με το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες είχε σημειωθεί σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Τι είχε πει για τον πρώτο σεισμό που έγινε στην Πάργα κάτοικος από το χωριό καναλάκι;

Όπως προαναφέραμε σεισμική δόνηση 5,5 Ρίχτερ είχε σημειωθεί και πριν λίγες ημέρες με κάτοικο από το χωριό Καναλάκι, όπου και είχε υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές να μιλά σε ιστοσελίδα για την σεισμική δόνηση.

Ειδικότερα άντρας που μένει στο χωριό Καναλάκι μίλησε στο protothema.gr για την ισχυρή σεισμική δόνηση, που στο συγκεκριμένο μέρος είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν (ευτυχώς ελαφρά) τρεις άνθρωποι.

"Όταν έγινε ο πρώτος σεισμός στις δώδεκα τη νύχτα (σ.σ. ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ) δεν φοβήθηκα. Αλλά όταν έγινε ο δεύτερος σεισμός, στις τρεις τα ξημερώματα πεταχτήκα από το κρεβάτι μου. Έπεφταν σοβάδες, κάδρα, τα πράγματα από τα ντουλάπια και τις βιβλιοθήκες, έπεφταν πιάτα και ποτήρια.

Κουνιόταν όλο το σπίτι και με είχε πιάσει πανικός [... ] Με το σεισμό κόπηκε το ρεύμα και προσπαθούσα με ένα κερί να καταλάβω τι έχει συμβεί μέσα στο σπίτι. Το σπίτι μου είναι βομβαρδισμένο.Έχει ρωγμές παντού και έκανα μια ώρα να καθαρίσω τους σοβάδες και τα χώματα που είχαν πέσει" είπε χαρακτηριστικά για τον σεισμό που σημειώθηκε την Παρασκευή.