Κορωνοϊός: Αποτελεί μια υγειονομική βόμβα

23 άτομα βρέθηκαν θετικά με την επιστροφή από την Ισπανία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Αποτελεί μια υγειονομική βόμβα

Οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό δεν έχουν σταματημό, με τον ιό να αποτελεί υγειονομική βόμβα, όπως χαρακτήρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συνολικά 23 από τους επαναπατρισθέντες από την Ισπανία, οι οποίοι τέθηκαν αμέσως μετά την άφιξή τους στην Αθήνα σε καραντίνα, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, όπως έκανε γνωστό σήμερα κατά την ημερήσια ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε, ότι οι 16 επέβαιναν στην πτήση από Βαρκελώνη και οι επτά στην πτήση από την Μαδρίτη. Διευκρίνισε δε, ότι τα 23 αυτά κρούσματα περιλαμβάνονται στα 48 νέα που ανακοίνωσε ο υπεύθυνος ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί

Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί πιστά, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου 1,3 εκατ. Sms διεκπεραιώθηκαν, ένα υψηλό ποσοστό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία, όπως ανέφερε το eleftherostypos.gr

Μετά την υγειονομική βόμβα του κορωνοϊού επανεμφανίστηκε ο ιός χανταϊό στην Κίνα

Ο συγκεκριμένος ιός δεν είναι καινούριος, ωστόσο προκαλεί ανησυχία αν λάβει κανείς υπόψιν ότι δεν υπάρχει εμβόλιο για την αντιμετώπισή του, ενώ παρουσιάζει συμπτώματα αντίστοιχα με του κορωνοϊού.

Ένας επιβάτης πέθανε σε λεωφορείο στην Κίνα και όπως έδειξαν τα αποτελέσματα βρέθηκε θετικός στον συγκεκριμένο ιό, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ανακοίνωσαν πως το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν άλλοι 32 άνθρωποι στην επαρχία Γιουχάν.

«Έχει βρεθεί θετικό στον χανταϊό. Άλλοι 32 άνθρωποι στο λεωφορείο εξετάζονται» δήλωσαν οι Αρχές χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό ο ιός αυτός μεταφέρεται μέσω ποντικιών.

Επιστήμονες έσπευσαν να επισημάνουν ότι δεν είναι ένας νέος ιός και σπάνια μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Πίσω στα δικά μας, νέα στοιχεία από την ΠΟΕΔΗΝ ήρθαν στο φως για τον κορωνοϊό.