Σεισμός στην Πάργα - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός στην Πάργα - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός 4 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Πάργα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός πραγματοποιήθηκε 16 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάργας, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Πέντε ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα που σκόρπισε τον πανικό, μετασεισμός 4 Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι και έφερε ανησυχία στους πολίτες. Δεν υπάρχουν μέχρι και αυτή την ώρα πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές.

Φωτογραφίες σοκ από τις ζημιές που είχε σημειώσει ο σεισμός στην Πάργα

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε χθες (20/3) στην Ήπειρο με το Καναλάκι να "βλέπει" ζημιές σε κτίρια αλλά και καταστήματα. Την ίδια ώρα τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το Συντονιστικό συνεδρίασε στο Καναλάκι κάνοντας την πρώτη εκτίμηση για τον σεισμό των 5,6 Ρίχτερ που ταρακούνησε χθες την Ήπειρο.

Τρία άτομα με ελαφρά τραύματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων καθώς αυτό της Πρέβεζας βρίσκεται πλέον σε καραντίνα ενώ πολλές είναι οι ζημιές σε σπίτια και οδικές υποδομές. Η καταγραφή των ζημιών ξεκινά άμεσα με την παρουσία κλιμακίων και από το ΤΑΣ Κοζάνης, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει το epiruspost.gr

Που καταγράφτηκαν οι μεγαλύτερες ζημιές από το "χτύπημα" του Εγκέλαδου;

Ειδικότερα, βάσει και της ίδιας ιστοσελίδας οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφτηκαν σε κατοικία στο Καναλάκι, την Γλυκή, την Ποταμιά, την Κυψέλη, την Σκαφιδωτή και το Σκοτεινό.

Κάποια σπίτια θεωρείται βέβαιο ότι είναι μη κατοικήσιμα και ήδη λαμβάνεται πρόνοια για την στέγαση των ανθρώπων αυτών ενώ σοβαρά προβλήματα 'ήρθαν " και από βράχους που έπεσαν.

Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου. Μηχανήματα ήδη δουλεύουν για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα προβλήματα υπήρξαν και με την ηλεκτροδότηση με τμήμα της περιοχής να είναι ακόμα χωρίς ρεύμα.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του epiruspost πέτρες και βράχια έχουν πέσει στη μέση του δρόμου, ενώ σε καταστήματα όλα τα προϊόντα έπεσαν από τα ράφια, εξαιτίας και της σεισμικής δόνηση που ήταν ιδιαίτερα δυνατή.

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές του σεισμού που σημειώθηκε χθες

σεισμός Πάργα

σεισμός