Ο κορωνοϊός "έριξε" την κυβέρνηση του Κοσόβου

Κι όμως έγινε και αυτό!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο κορωνοϊός

Κι όμως κάτι αδιανόητο έγινε και στην πολιτική σκηνή με την εξάπλωση του κορωνοϊού, μιας και η κυβέρνηση του Κοσόβου έπεσε μετά από μία διαφωνία των βουλευτών για το αν η χώρα θα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι υποστήριξε ότι η ανατροπή της κυβέρνησης σχεδιάστηκε από τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας, του Ρίτσαρντ Γκρενέλ.

Μετά από 51 ημέρες στην εξουσία, ο Άλμπιν Κούρτι αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο του Κοσόβου, καθώς η βουλή, με 82 ψήφους, υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσαν βουλευτές από το συγκυβερνών κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης Κοσόβου (DSK).

Κατά της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 32 βουλευτές. Η Βουλή του Κοσόβου απαρτίζεται από 120 βουλευτές. Η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε εξαιτίας της απόφασης του Άλμπιν Κούρτι να καθαιρέσει τον υπουργό Εσωτερικών Άγκιμ Βελίου, της Δημοκρατικής Ένωσης Κοσόβου. Ο Βελίου είχε υποστηρίξει την άποψη του προέδρου της Δημοκρατίας Χάσιμ Θάτσι, που ζητούσε να κηρυχτεί στο Κόσοβο κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο Κούρτι διαφωνούσε με αυτήν την άποψη και προχώρησε στην καθαίρεση του υπουργού Εσωτερικών. Στην συζήτηση χθες στη βουλή για την πρόταση δυσπιστίας ο Κούρτι υποστήριξε ότι η ανατροπή της κυβέρνησης σχεδιάστηκε από τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας, του Ρίτσαρντ Γκρενέλ. Ο Κούρτι κατήγγειλε ότι οι ΗΠΑ και ο πρόεδρος του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι προωθούν λύση για ανταλλαγή εδαφών με την Σερβία και ο ίδιος ήταν εμπόδιο σε αυτό το σχέδιο.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, αυστηροποιούνται ακόμη περισσότεροι οι έλεγχοι για την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ethnos.gr

Πέρα από την πτώση της κυβέρνησης, μία από τις επιπτώσεις που έφερε ο κορωνοϊός ήταν και το "λουκέτο" σε 5 εφημερίδες

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα και όπως είναι φυσικό, οι επιπτώσεις που έχει έχουν να κάνουν και με την οικονομία της χώρας. Έτσι, ένα από τα "θύματα" που έχει ο ιός είναι και οι εφημερίδες, 5 από τις οποίες θα βάλουν προσωρινό "λουκέτο" στην κυκλοφορία τους.

Δυστυχώς η πανδημία έχει επηρεάσει όλους τους παράγοντες τις καθημερινότητάς μας και ο χώρος των μέσων δε θα μπορούσε να μη δεχθεί και τις δικές του επιπτώσεις.

Έτσι ανάμεσα στα θύματα του κορωνοϊού προστέθηκαν και πέντε στοιχηματικές εφημερίδες, οι οποίες θα διακόψουν προσωρινά τη λειτουργία τους, μέχρις ότου πάψει να "κυριαρχεί" τις ζωές μας ο κορωνοϊός.

Σημαντικό ρόλο στην αναστολή της λειτουργίας τους έπαιξε και το προσωρινό κλείσιμο πάνω από 4.000 πρακτορείων ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα, τα οποία αποτελούσαν το βασικό αγοραστικό κοινό για τις στοιχηματικές εφημερίδες.

Ποιες είναι οι εφημερίδες που θα έχουν προσωρινό "λουκέτο";

Η «Match Money», η «King Bet» και τα πιο… ιστορικά «Στοίχημα Προγνωσπόρ» και «12Χ μπουκ». Συν το «Super Στοίχημα» που προέκυψε τα τελευταία χρόνια, είναι οι εφημερίδες που για τώρα θα σταματήσουν την κυκλοφορία τους, μέχρι να επανέλθει η κατάσταση στην κανονικότητά της.

Βέβαια πέρα από το κλείσιμο των πρακτορείων ΟΠΑΠ, σημαντικό ρόλο στην κυκλοφορία των εν λόγω εφημερίδων έπαιξε και η διακοπή όλων των αθλητικών διοργανώσεων παγκοσμίως.

Βέβαια όλες αυτές οι εφημερίδες εξακολουθούν να έχουν τα αντίστοιχα sites μέσω των οποίων λειτουργούν, προσφέροντας αναλύσεις για αγώνες όπου εξακολουθεί να υπάρχει αθλητική δράση που δεν έχει λάβει κι αυτή το δικό της "λουκέτο" λόγω του κορωνοϊού.