Σοκ! Μένει στον ίδιο ξενώνα με τον Πάπα Φραγκίσκο και έχει κορωνοϊό

Κίνδυνος για τον ποντίφικα;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σοκ! Μένει στον ίδιο ξενώνα με τον Πάπα Φραγκίσκο και έχει κορωνοϊό

Μια σοκαριστική είδηση μας έρχεται από την Ιταλία όπου ένας υψηλόβαθμος κληρικός ο οποίος μένει στον ίδιο ξενώνα με τον Πάπα Φραγκίσκο έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα λένε οι πληροφορίες.

Ειδικότερα θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε υψηλόβαθμος κληρικός, ο οποίος ζει στον ξενώνα Σάντα Μάρτα, εντός του Βατικανού, στον οποίο διαμένει και ο πάπας Φραγκίσκος. Ο κληρικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρώμης Columbus, το οποίο μόλις εξοπλίσθηκε για την αντιμετώπιση του ιού.

Συνολικά, στο Βατικανό έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό τέσσερα άτομα. Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, εδώ και αρκετές ημέρες ο ποντίφικας τρώει μόνος του και κρατά αποστάσεις ασφαλείας από όλα τα άτομα με τα οποία συνομιλεί. Προς το παρόν, πάντως, συνεχίζει να συναντά τους στενότερους συνεργάτες του.

Αναμένεται, πάντως, να αυστηροποιηθούν τα μέτρα πρόληψης που έχουν ήδη υιοθετηθεί από την Αγία Έδρα και δεν αποκλείεται να αποφασιστεί και η προσωρινή ολική απαγόρευση εξόδου και εισόδου σε όσους δεν διαμένουν στο παπικό κρατίδιο.

Είναι η πρώτη φορά, τέλος, που το Βατικανό ετοιμάζεται να γιορτάσει το Πάσχα των Καθολικών, στις 12 Απριλίου, χωρίς τη συμμετοχή των πιστών στις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Πηγή: Protothema.gr

Να πούμε ωστόσο ότι ο Πάπας πριν από λίγες ημέρες είχε κάνει εξετάσεις για τι ιό, που έχει φέρει χιλιάδες θύματα παγκοσμίως. Τι είχαν δείξει οι εξετάσεις του;

Από τον Πάπα Φραγκίσκο και τον κληρικό που έχει κορωνοϊό στον Ιταλό πρόεδρο που συγκλόνισε

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα απέστειλε επιστολή προς τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

"Ελπίζω πραγματικά η Γερμανία και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να μην γνωρίσουν την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας» αναφέρει ο Ματαρέλα στην επιστολή του και προσθέτει ακόμα ότι:

"Εδώ, σε πολλές περιοχές αποδεκατίζεται η γηραιότερη γενιά, η οποία απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν σημείο αναφοράς για τους νέους, όχι μόνο για τα συναισθήματά τους, αλλά και την καθημερινή ζωή», προσθέτει ο Ιταλός Πρόεδρος.Καθηγητής λοιμωξιολογίας προειδοποιεί ωστόσο για το πότε θα δούμε την ύφεση του ιού. Τι εξήγησε για την πανδημία;"

"Χρειαζόμαστε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ηγεσία της, εργάζεται με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αντιμέτωπη με αυτή την νέα, γενικευμένη δραματική κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει. Οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας, έχουν ανάγκη να νιώσουν την αποτελεσματική εγγύτητα της δράσης της Ένωσης" κατέληξε ο Σέρτζιο Ματαρέλα.