Καιρός - Αθήνα: Θα μας "ταράξει" στις βροχές - Πόσο θα κρατήσουν; (χάρτες)

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καιρός - Αθήνα: Θα μας

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ με τον καιρό να συνεχίζει να είναι βροχερός, ενώ αναμένεται να μας δείξει τα δόντια του και στην Αθήνα. Δείτε το βίντεο του meteo για την κακοκαιρία. Πόσο θα κρατήσουν τα έντονα φαινόμενα;

Ειδικότερα η ΕΜΥ εξέδωσε την Τρίτη έκτακτο δελτίο στο οποίο προειδοποίησε για αλλαγή του καιρού. Ειδικότερα σύμφωνα και με αυτό σήμερα Πέμπτη (26/3) αναμένουμε:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

  • Τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και εκ νέου από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.
  • Στις Κυκλάδες, την Κρήτη μέχρι το απόγευμα και από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.
  • Κατά διαστήματα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Β. Χιονοπτώσεις

Θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Την παρασκευή (27-03-2020) αναμένονται:

Α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται:

  • Τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
  • Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και πιθανώς τις νοτιότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας.

Β. Χιονοπτώσεις

Θα σημειώνονται στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα).

Για το Σάββατο (28/3) η ΕΜΥ αναφέρει ότι ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί κυρίως στην ανατολική και τη νότια χώρα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Μπορείτε να δείτε εδώ και αναλυτικά την πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη (26/3).

Πόσο θα κρατήσουν οι βροχές που έχει φέρει ο καιρός ακόμα και στην Αθήνα; - Το βίντεο του meteo για την κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr τα φαινόμενα θα συνεχιστούν για το υπόλοιπο της ημέρας (26/3) με φθίνουσα ένταση. Ένα νέο μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα προσεγγίσει αργά το βράδυ τα δυτικά και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 27/03 θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας (συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης).

Αν θέλετε μπορείτε πατώντας εδώ να δείτε και την δορυφορική εικόνα.

Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλονται προγνωστικοί χάρτες υετού (βροχές / καταιγίδες), ανά 3 ώρες, έως και το βράδυ της Παρασκευής 27/03.