Έκτακτο - 71 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Πόσοι συνολικά;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο - 71 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Δείτε Live την ενημέρωση που γίνεται αυτήν την ώρα για τον κορωνοϊό και τις εξελίξεις που έχουμε. Πόσα είναι τα νέα κρούσματα στην χώρας μας σύμφωνα και με τον Σωτήρη Τσιόδρα; Ενημέρωση γίνεται και από τον υπουργό πολιτικής Προστασίας Νικό Χαρδαλιά.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι στο σύνολό τους 892 εκ των οποίων τα 71 νέα. Παράλληλα είχαμε αύξηση και στο αριθμό των διασωληνομένων ασθενών οι οποίοι σήμερα είναι στους 54, σύμφωνα και την ενημέρωση.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς από μεριάς του εκτός των άλλων, έκανε έκκληση στον κόσμο να μείνει μέσα στο σπίτι, βοηθώντας έτσι και τις προσπάθειες που γίνονται. Ακόμα αναφέρθηκε και στα ξενοδοχεία που θα κλείσουν λόγω και των εξελίξεων.

Δείτε live την ενημέρωση

Ωστόσο, ακολουθώντας δε τις εξελίξεις με τον ιό η κυβέρνηση προχωρά και σε νέα μέτρα, για την αποφυγή εξάπλωσης του. Εσείς τα είδατε; Αν όχι, σας τα έχουμε αναλυτικά.

Περιμένουμε "πληθώρα κρουσμάτων" κορωνοϊού

Για πληθώρα κροσμάτων του ιού έκανε λόγο ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

"Το ποια θα είναι η έκταση της διασποράς της νόσου, αλλά και το πόση επιτυχία είχαν τα μέτρα που έχουμε ήδη λάβει, θα φανεί μες στις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες. [...] Η ύπαρξη σχετικά λίγων κρουσμάτων αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Ο ιός συνεχίζει να διασπείρεται. Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα έχουμε σίγουρα μεγάλη πληθώρα κρουσμάτων. Θα είναι χιλιάδες. Ελπίζουμε να είναι τόσα ώστε να μπορεί να τα διαχειριστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας», και τόνισε επισημαίνοντας ότι «ο αριθμός των θανάτων που θα έχουμε εξαρτάται άμεσα από το πόσο θα αντέξει το σύστημα υγείας" είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

"Η ύπαρξη σχετικά λίγων κρουσμάτων αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο ιός συνεχίζει να διασπείρεται. Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα έχουμε σίγουρα μεγάλη πληθώρα κρουσμάτων. Θα είναι χιλιάδες. Ελπίζουμε να είναι τόσα ώστε να μπορεί να τα διαχειριστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας".