Κορωνοϊός: Συγκλονίζουν οι εικόνες από την Ιταλία

Με στρατιωτικά οχήματα στο αποτεφρωτήριο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Συγκλονίζουν οι εικόνες από την Ιταλία

Με τον κορωνοϊό να συνεχίζει να αποτελεί κίνδυνο για τις ζωές όλων μας, συγκλονίζουν οι εικόνες από την Ιταλία. Με στρατιωτικά οχήματα στο αποτεφρωτήριο σκορπίζεται η θλίψη στην γειτονική χώρα.

Ο ενοριακός παπάς στην πόλη Σεριάτε ευλόγησε τα 45 φέρετρα που είχαν τοποθετηθεί σε τακτοποιημένες σειρές στην εκκλησία Σαν Τζιουζέπε. Στην συνέχεια, τα φέρετρα μεταφέρθηκαν έξω από ειδικά εξοπλισμένο προσωπικό με λευκές προστατευτικές στολές και μάσκες, τα οποία φορτώθηκαν σε φορτηγά για να οδηγηθούν σε αποτέφρωση.

Τα πτώματα προορίζονταν για ένα κρεματόριο στην Φερράρα στην επαρχία Εμίλια Ρομάνα επειδή η επαρχία του Μπέργκαμο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πλέον το αυξανόμενο ποσοστό θνησιμότητας. Οι στάχτες των νεκρών θα επιστραφούν αργότερα στους συγγενείς τους μέσω των Καραμπινιέρι. «Δεν τους βάζουμε στο υπόστεγο, αλλά μέσα σε μία εκκλησία, δηλαδή τον Οίκο του Κυρίου» δήλωσε ο ιερέας της ενορίας Ντον Μάριο, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Η επαρχία του Μπέργκαμο έχει πάνω από 6.700 περιπτώσεις κορωνοϊού – περισσότερες από πολλές άλλες χώρες – και δεκάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει. Η ευρύτερη περιοχή της Λομβαρδίας είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο στην Ιταλία, αντιπροσωπεύοντας πάνω από 30.000 περιπτώσεις και 4.000 θανάτους. Υπάρχουν επίσης φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερος, επειδή ορισμένοι άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν από κορωνοϊό χωρίς ποτέ να εξεταστούν.

Το γραφείο του δημάρχου του Μπέργκαμο δήλωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι 400 άνθρωποι στο Μπέεργκαμο και τις γειτονικές πόλεις είχαν πεθάνει μέσα σε μία μόνο εβδομάδα, τέσσερις φορές υψηλότερος από το προηγούμενο έτος. Μόνο 91 από αυτούς είχαν εξεταστεί και βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, κάτι που υποδηλώνει πως κι άλλοι μπορεί να έχουν πεθάνει χωρίς να έχουν καταγραφεί επισήμως ως ασθενείς με κορωνοϊό.

Ο Τζιάκομο Αγγελόνι, τοπικός υπεύθυνος για τα νεκροταφεία στο Μπέργκαμο, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως το τοπικό κρεματόριο χειριζόταν περίπου 24 σώματα την ημέρα, σχεδόν διπλάσιος αριθμός από το κανονικό του μέγιστο. Οι τοπικές αρχές στο Μπέργκαμο είχαν απευθύνει έκκληση στα κρεματόρια για βοήθεια επειδή έχουν κατακλυστεί από θανάτους. Την ίδια ώρα, οι πάγκοι της εκκλησίας του κρεματόριου έχουν αφαιρεθεί για να αφήσουν χώρο ώστε να χωρέσουν περισσότερα φέρετρα που φθάνουν καθημερινά. Δείτε τις φωτογραφίες στο iefimerida.gr

Την ίδια στιγμή στην Βρετανία 10χρονη βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και δεν είχε τα κλασικά συμπτώματα

Δεκαχρονη βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και δεν είχε τα κλασικά συμπτώματα. Μαθήτρια διαγνώστηκε με τον ιό χωρίς όμως να έχει τα συνηθισμένα συμπτώματα του ιού, αναφέρουν βρετανικά Μέσα.

Σύμφωνα με αυτά, το σχολείο που φοιτά η 10χρονη στο Πλίμουθ απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα σε γονείς μαθητών και προσωπικό ώστε να προειδοποιήσει ότι το κορίτσι διαγνώσθηκε με την νόσο Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός, ενώ αρχικά τα συμπτώματά της παρέπεμπαν σε αμυγδαλίτιδα.

Το κορίτσι, που δεν έχει υποκείμενα νοσήματα, φέρεται να υπέφερε από σπασμούς που προκλήθηκαν από τον υψηλό πυρετό που ανέβασε έως 41,6 ° C. Ωστόσο, δεν έχει ξηρό ή επίμονο βήχα. Είχε επίσης κόκκινο, διάστικτο δέρμα, έλκη στο λαιμό, και «σοβαρό» πόνο στα πόδια και τον σώμα της. Δείτε και το θρίλερ με βρέφος και μητέρα που είναι θετικοί

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα προς γονείς μαθητών και εργαζόμενους, το οποίο έχει σε γνώση του το Plymouth Live, αναφερόταν τα εξής: «Η καθηγήτρια έχει μιλήσει στους γονείς της το πρωί και αρχίζει να μπορεί να κάθεται και να κινείται για μικρά χρονικά διαστήματα. Ας ελπίσουμε ότι αυτή είναι η αρχή της ανάκαμψής της. Τα αντιβιοτικά δεν βοήθησαν με αυτόν τον ιό και οι γονείς μπορούσαν μόνο να της δώσουν παρακεταμόλη. Παρακαλούμε παρακολουθήστε προσεκτικά τα παιδιά σας και τους εαυτούς σας για συμπτώματα, παραμείνετε στο σπίτι και μείνετε ασφαλείς».

Μετά τη θετική στον κορωνοϊό διάγνωση της 10χρονης και άλλα σχολεία στο Πλίμουθ έχουν προειδοποιήσει γονείς μαθητών. Σύμφωνα με την Sun, οι αριθμοί δείχνουν ότι σήμερα υπάρχουν 21 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού στο Πλίμουθ, με 5 θανάτους στο Ντέβον.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του κορωνοϊού

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον πυρετό μερικά συνηθισμένο συμπτώμα του κορωνοϊού είναι ο ξηρός βήχα, ενώ ως συμπτώματα έχουν αναφερθεί η κόπωση, οι πόνοι στο σώμα, ο ξηρός λαιμός, οι πονοκέφαλοι και η δύσπνοια.

Πηγή: iefimerida.gr