Κορωνοϊός: Ποιος ήταν ο 26ος νεκρός στην Ελλάδα

Διαγνώστηκε με τη νόσο πριν γίνει δωρεά οργάνων

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Ποιος ήταν ο 26ος νεκρός στην Ελλάδα

Ποιος ήταν ο 26ος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα; Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες διαγνώστηκε με τη νόσο πριν γίνει δωρεά οργάνων. Ο άτυχος άνδρας είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αττικόν με εγκεφαλικό.

Ένας 54χρονος άνδρας, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26ος νεκρός στη χώρα μας και ο τέταρτος που ανακοινώνεται μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο άτυχος άνδρας είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αττικόν με εγκεφαλικό. Καθώς η κατάστασή του επιδεινωνόταν, οι συγγενείς του είχαν ενημερώσει τους θεράποντες ιατρούς για την πρόθεσή τους να δωρίσουν τα όργανά του σε συνανθρώπους μας που θα τα είχαν ανάγκη.

Προ δύο ημερών, την περασμένη Τρίτη, ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή. Άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη δωρεά οργάνων και έγινε, όπως υποχρεωτικά συμβαίνει πλέον, το τεστ για τον Covid-19.

Εκεί, το δείγμα που ελήφθη από τον 54χρονο βρέθηκε θετικό. Έτσι, άμεσα διακόπηκε η διαδικασία της δωρεάς οργάνων, και ο θάνατός του ανακοινώθηκε σήμερα, Πέμπτη, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου από τον Σωτήρη Τσιόδρα -ο οποίος, ωστόσο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα την ηλικία, το φύλο ή άλλες πληροφορίες για το θύμα.

Εκτός από τον 26ο νεκρό έχουμε όλα όσα αποκάλυψαν τα νέα στοιχεία από την ΠΟΕΔΗΝ για τον κορωνοϊό

«Υπάρχει ανησυχία σε όσους επέστρεψαν απο καραντίνα αλλά και σε εκείνους που έρχονται σε καθημερινή επαφή μαζί τους γιατί επέστρεψαν στις 7 ημέρες και όχι στις 14 και δεν ελέχθησαν εργαστηριακά. Ήδη έχουμε νέα κρούσματα 1 στο Ιπποκράτειο,και 3 ακόμη στο Γεννηματάς. Τα περισσότερα κρούσματα είναι στο νοσοκομείο Καστοριάς με 10 όπου είχαμε και έναν νεκρό και 16 στο Γεννηματάς. Για το υψηλό ποσοστό νοσούντων συναδελφων φταίει η έλλειψη μέτρων προστασίας. Η ανεπάρκεια μασκών, στολών προστασίας και γαντιών. Φταίει επίσης ο λειψός εργαστηριακος έλεγχος για κορωνοιο στους ασθενείς με λοιμώξεις του αναπνευστικού που προσέρχονται στα επείγοντα και νοσηλεύονται στις κλινικές χωρίς να υπαρχει δυνατότητα προφυλάξεων από το υγειονομικό προσωπικό αφού δεν υπάρχουν μάσκες.αντισηπτικά. και άλλα» τονίζει ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ. Έγινε γνωστό πως στα 48 ανέβηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα.