Στην Αθήνα μεταφέρεται εσπευσμένα ο 25χρονος που είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ικαρία

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στην Αθήνα μεταφέρεται εσπευσμένα ο 25χρονος που είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ικαρία

Στην Αθήνα αναμένεται να μεταφερθεί από την Ικαρία, ο 25χρονος άνδρας που είναι θετικός στον κορωνοϊό σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί. Τι λένε οι πληροφορίες για τον νεαρό;

Την Παρασκευή επιβεβαιώθηκε ως το πρώτο κρούσμα του φονικού ιού κορωνοϊού στο νησί. Ο άνδρας επέστρεψε πρόσφατα από την Αγγλία στην Ικαρία και ιχνηλατούνται οι επαφές του.

Γιατί «έσπασε» την καραντίνα;

Στις 20 Μαρτίου «έσπασε» την καραντίνα και ταξίδεψε με το Νήσος Μύκονος στο νησί της μακροζωίας «για καλύτερα» όπως είπε στους γιατρούς. Σήμερα θα γίνει η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Μαζί του στο ταξίδι για την Ικαρία ήταν μια Ολλανδέζα φίλη του και ένας Βρετανός φίλος του που τον ακολούθησαν στην Ελλάδα με το σκεπτικό να βρουν «καταφύγιο» στο νησί της μακροζωίας, εκεί όπου διαθέτει βίλα η οικογένεια του 25χρονου.

Η παρέα έφτασε στο νησί με το πλοίο Νήσος Μύκονος την Παρασκευή, 20 Μαρτίου και τρεις μετά, την Δευτέρα 23 Μαρτίου επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση οι σημαντικοί περιορισμοί στην κυκλοφορία και μετακίνηση των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια, ενώ είχαν κλείσει όλα τα εμπορικά καταστήματα από τις 16 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι η άφιξη του 25χρονου και της παρέας του από το Λονδίνο στην Ελλάδα έγινε στις 12 Μαρτίου, κάτι που σημαίνει ότι και οι τρεις τους αψήφησαν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να παραμείνουν οικιοθελώς για 14 μέρες σε καραντίνα.

Στο νοσοκομείο ο 25χρονος έδωσε όλο το ιστορικό των μετακινήσεων του, ανέφερε τα συμπτώματα που είχε, έδωσε δείγμα και στη συνέχεια τον μετέφεραν στην οικεία του με την οδηγία να μείνει σε καραντίνα για 14 μέρες. Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Αναμένεται δε να μεταφερθεί σήμερα με Super Puma σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Αθήνα

Να πούμε πως στην Ελλάδα πλέον οι νεκροί έχουν φτάσει τους 29.