Αλλαγές στα σούπερ μάρκετ - Τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν

Τι σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αλλαγές στα σούπερ μάρκετ - Τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και η συνεχώς αυξανόμενη μετάδοση του κορωνοϊού στη χώρα μας, οδήγησε σε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να μιλάει για μερικά πιθανά μέτρα που πρόκειται να επιβληθούν.

Νέα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός εξετάζονται από την κυβέρνηση. «Αυτή τη στιγμή λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ λειτουργούν ικανοποιητικά, δεν υπάρχει συνωστισμός. Στη Δανία εφαρμόζουν ένα διαφορετικό μέτρο. Κάνουν μονόδρομους τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ ώστε να αποφευχθεί η διασταύρωση των πελατών κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε.

Ψάχνουμε νέες ιδέες αλλά είμαστε υπερήφανοι διότι η αγορά μας λειτουργεί καλά. Μου έκανε θετική εντύπωση ότι στα σούπερ μάρκετ που επισκέφθηκα είδα τον κόσμο να κρατάει τις αποστάσεις και τους ευχαριστώ για τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο OPEN και την εκπομή Τώρα Ό,τι Συμβαίνει με τη Φαίη Μαυραγάνη.

Για την επάρκεια στα αντισηπτικά ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ήδη η βιομηχανία Παπουτσάνης έχει ξεκινήσει την παραγωγή ενώ έχουν ζητήσει να λάβουν σχετική άδεια και άλλες δυο βιομηχανίες, ενώ ένα ακόμα μέτρο που είναι υπό συζήτηση, είναι το κλείσιμο των αεροδρομίων.

Για τις μάσκες πραγματοποιούνται εισαγωγές. Σήμερα τα αποθέματα είναι περίπου δυο εκατομμύρια μάσκες και χθες, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός μια ελληνική βιομηχανία ζήτησε να επιταχθεί το εργοστάσιό της για να παραχθούν μάσκες. Είναι μία πρόταση που θα εξεταστεί όπως είπε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές ανέφερε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι. «Γενικά η αισχροκέρδεια είναι κακό πράγμα, αλλά σε τέτοιες εποχές είναι βαθιά ανήθικο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: ethnos.gr

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί πολλούς και έχει να κάνει με τον επαναπατρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού

«Κυρία Χρηστίδου, καλημέρα από την Πολιτική Προστασία. Ακούστε με λιγάκι για να ξεκαθαρίσουμε αυτό το ζήτημα που αφορά τον επαναπατρισμό.

Oι ιδιαίτερες συνθήκες που αφορούν τον κορωνοϊό έχουν ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς του κράτους. Το κράτος έρχεται να καλύψει πραγματικές ανάγκες συνανθρώπων μας που είναι εγκλωβισμένοι κάτω από συγκεκριμένα κριτήρια».

Ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Χθες το βράδυ φέραμε 30 ανθρώπους από το Λονδίνο, οι οποίοι ήταν όλοι με διάφορα προβλήματα υγείας. Είτε κάποια παιδάκια που κάνουν χημιοθεραπείες είτε κάποιοι που είχαν εγχειριστεί και είχαν εγκλωβιστεί εκεί που έπρεπε να επιστρέψουν. 30 καθαρά υγειονομικού ενδιαφέροντος συμπολίτες μας.

Σήμερα, αυτό που κάνουμε, είναι να καταγράφουμε τους ανθρώπους οι οποίοι χρήζουν άμεσης βοήθειας υγειονομικής ή δεν έχουν να μείνουν λόγω απώλειας ή λήξης μίσθωσης ή είναι εγκλωβισμένοι από transit πτήσης. Οι άνθρωποι αυτοί καταγράφονται και θα επιστρέψουν στην πατρίδα. Όμως, δεν γίνεται στους 72 του Λονδίνου οι 24 να μη μας δίνουν πληροφορίες και αν είναι οι ίδιοι που βγαίνουν και μιλούν για ξεχασμένα Ελληνόπουλα. Οι οποίοι έχουν σπίτια να μείνουν, δεν μας εξηγούν αν εμπίπτουν σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες και είναι άδικο να μην καλύψουμε πραγματικές ανάγκες».