Τα πάνω κάτω με τον καιρό - Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία από σήμερα

Τι αναφέρει η πρόγνωση;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τα πάνω κάτω με τον καιρό - Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία από σήμερα

Τα πάνω κάτω φαίνεται πως αρχίζουν να συμβαίνουν και με το σκηνικό του καιρού, μιας και από εκεί που είχαμε λιακάδα, σε λίγες ώρες έρχεται ισχυρή κακοκαιρία που θα ξεκινήσει να "σαρώνει" τη χώρα από σήμερα και θα κρατήσει μέχρι αύριο.

Άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει σήμερα Σάββατο στη χώρα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ κατά τόπους στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Εύβοια, στη Βόρεια Πελοπόννησο, αλλά και στο Κεντρικό Ιόνιο θα είναι έντονα.

Βροχές και πιθανόν καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

Ρίξτε και μια ματιά στην αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για το σημερινό καιρό και τις βροχές που θα ακολουθήσουν.

Αναλυτικά, για σήμερα Σάββατο:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες, μέτριοι και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο ισχυροί άνεμοι, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα, παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 8 βαθμούς), 8 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 12 βαθμούς), 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 11 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως από το μεσημέρι περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με εξασθένηση.

Νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Βροχές θα εκδηλωθούν επίσης στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες και προς το βράδυ κατά τόπους στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Στα Δωδεκάνησα , τη νύχτα προς Κυριακή θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να είναι τοπικά έντονες.

Στο χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, σύμφωνα με την υπηρεσία μας ROADS, πληροφορία χρήσιμη για όσους υπάρξει ανάγκη να μετακινηθούν.

Πηγή: protothema.gr

Ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε τη δική του πρόγνωση για την πορεία της κακοκαιρίας μέσα στο σαββατοκύριακο

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του μετεωρολόγου για σήμερα, αλλά και για τις επόμενες δύο ημέρες. Που θα δούμε βροχές και πότε εξασθενούν τα φαινόμενα;

Τι προβλέπει η ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο;

Ειδικότερα η μέχρι στιγμής πρόγνωση της ΕΜΥ προβλέπει για το Σάββατο (28/3):

Νεφώσεις με βροχές και κατά διαστήματα, κυρίως στα δυτικά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά μέχρι το
μεσημέρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Και για την Κυριακή (29/3)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Από το μεσημέρι βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.