Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο πλοίο «Θεολόγος Π.»

Φτάνει τώρα στη Ραφήνα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο πλοίο «Θεολόγος Π.»

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα για ένα ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο πλοίο «Θεολόγος Π.», το οποίο φτάνει από στιγμή σε στιγμή στο λιμάνι της Ραφήνας, χωρίς να μεταφέρει πάνω του επιβάτες.

Ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό, εμφάνισε μέλος του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π» που σε λίγη ώρα αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Ραφήνας, κενό επιβατών.

Το μέλος του πληρώματος αναμένεται να παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου θα γίνει ο ιατρικός έλεγχος.

Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης το πλοίο θα παραμείνει στη Ραφήνα και το 40 άτομα που αποτελούν το υπόλοιπο πλήρωμα θα βρίσκονται σε καραντίνα. Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο 'Ανδρο-Τήνο- Μύκονο, με επιστροφή.

Στην 'Ανδρο το πλοίο αποβίβασε 17 επιβάτες, 13 στην Μύκονο και 8 στην Τήνο, οι οποίοι έχουν λάβει οδηγίες να παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του «Θεολόγος Π».

Πηγή: iefimerida.gr

Με την ανησυχία για τα νέα κρούσματα να αυξάνεται, μία σοκαριστική έρευνα έδειξε πως ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει παθήσεις σε υγιείς ανθρώπους.

Και ενώ τα κρούσματα αυξάνονται, οι νεκροί στην Ελλάδα έχουν πλέον φτάσει τους 29

Ραγδαίες είναι η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που «έσκασαν» έκτακτε, ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Στην χώρα μας οι πλέον οι νεκροί έχουν φτάσει τους 29.

Ένας 70χρονος νεφροπαθής κατέληξε τη νύχτα στο νοσοκομείο της Καστοριάς ανεβάζοντας τον αριθμό των θανόντων. Ο άτυχος άνδρας, είχε προβλήματα υγείας και παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού και τη χορήγηση αντιικού φαρμάκου πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο 70χρονος είναι ο τέταρτος νεκρός που χάνει τη μάχη από τον φονικό ιό στην πόλη των 13.500 κατοίκων.

Η Καστοριά κάνει δραματική έκκληση για την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού και οι φορείς της μακεδονικής πόλης φοβούνται ότι δεν θα αντέξει το νοσοκομείο στο εγγύς μέλλον. Η Καστοριά είναι μία εβδομάδα πιο μπροστά από την υπόλοιπη Ελλάδα σε ό,τι αφορά στη διασπορά του ιού και υπάρχει μεγάλος φόβος για την ανεξέλεγκτη εξάπλωσή του στον πληθυσμό.