Έκτακτο: 95 νέα κρούσματα κορωνοϊου - Στους 32 οι θάνατοι

4 νέοι θάνατοι σήμερα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο: 95 νέα κρούσματα κορωνοϊου - Στους 32 οι θάνατοι

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε τις καθιερωμένες ανακοινώσεις του για την πορεία της πανδημίας, με τις οποίες ανέφερε πως τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας έχουν ανέλθει στα 95 ενώ οι θάνατοι έφτασαν σήμερα τους 32.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σημαντικά σήμερα, μιας και ο συνολικός αριθμός έχει φτάσει τους 32 με 4 νέους να σημειώνονται σήμερα. Από το συνολικό αριθμό των νεκρών, οι 25 είναι άνδρες ενώ μόλις 7 είναι γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη.

Τα νέα κρούσματα είναι 95 ενώ το σύνολο έφτασε τα 1.061. Αυτή τη στιγμή, 69 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε νοσοκομεία ενώ από αυτούς, οι 57 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη.

Σήμερα αποσωληνώθηκε ακόμα ένα άτομο, με τον συνολικό αριθμό των ασθενών που έχουν αναρρώσει να φτάνει τους 5.

Έως τώρα έχουν διενεργηθεί 14.363 τεστ για τον νέο κορωνοϊό.

Δείτε live τις δηλώσεις:

Από τη μεριά του ο Νίκος Χαρδαλιάς στάθηκε στα εξής

Tη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr.

Ανακοίνωσε τη διακοπή πτήσεων από αύριο, Κυριακή στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου, από και προς την Ολλανδία. Το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία, σε περίπτωση που η πτήση δεν έχει ως τελικό προορισμό την Αθήνα.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι θα επιτρέπονται πλέον επαναπατρισμοί από τρεις κατηγορίες ατόμων:

α) Όσοι χρήζουν υγειονομικής φροντίδας (έγκυρες ή με κάποιο σοβαρό νόσημα) με ιατρική βεβαίωση

β) Όσοι δεν έχουν εξασφαλισμένη στέγη (λ.χ. λήξη διαστήματος νόμιμης διαμονής σε χώρα του εξωτερικού)

γ) Όσοι είναι με πτήση transit (με αποδεικτικό εισιτηρίου).

Επιστροφές γίνεται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους, τόνισε και σημείωσε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας. Αυτοί που θα επαναπατριστούν είναι αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη.

Παράλληλα, επισήμανε πως παρατηρήθηκε ότι δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα σε ορισμένες λαϊκές αγορές. Προειδοποίησε πως σε περίπτωση υποτροπής, οι εν λόγω λαϊκές αγορές θα κλείνουν οριστικά.