Προειδοποίησε ο Σωτήρης Τσιόρδας - Αν τα μέτρα χαλαρώσουν ο ιός θα...

Μεγάλη προσοχή στα μέτρα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Προειδοποίησε ο Σωτήρης Τσιόρδας - Αν τα μέτρα χαλαρώσουν ο ιός θα...

Ο Σωτήρης Τσιόρδας για ακόμη μια φορά προειδοποίησε όλους τους Έλληνες πολίτες για την πανδημία του κορωνοϊού. Όπως είπε ο ίδιος ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, αν τα μέτρα χαλαρώσουν ο ιός θα μας εκδικηθεί.

Το κακό σενάριο, όπως το προσδιόρισε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, δηλαδή, το σενάριο της Ιταλίας όπου ο κορωνοιός αφήνει εκατοντάδες θύματα κάθε μέρα, δεν αφορά τη χώρα μας. Ο αριθμός των 1.061 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέσα στις τελευταίες 32 ημέρες που ο κορωνοιός επελαύνει στην Ελλάδα, ενισχύουν πολύ πλέον το καλό σενάριο.

«Τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας μάς δείχνουν ότι είμαστε στο καλό σενάριο. Το κακό σενάριο δεν ακολουθείται, που είναι ένα σενάριο τύπου Ιταλίας ή άλλων χωρών στις οποίες υπήρξε εκθετική αύξηση και των θανάτων και των διασωληνωμένων» είπε ο κ.Τσιόδρας και επανέλαβε την άμεση συσχέτιση που έχουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων. «Όσο καλύτερα τηρήσουμε όλοι μας τα μέτρα, τόσο καλύτερη εικόνα θα έχουμε σαν χώρα και σαν γενικός πληθυσμός».

«Αν τα μέτρα χαλαρώσουν ο ιός θα μας εκδικηθεί»

«Οποιαδήποτε χαλάρωση στα μέτρα, θα οδηγήσει σε επάνοδο του ιού και επανάκαμψη του κύματος του κορωνοϊού. Για αυτό και τα μέτρα, όπου τηρούνται και όπου κρατιούνται, κρατιούνται για πολύ καιρό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Να μην αμελούμε στα μέτρα, γιατί ο ιός θα μας εκδικηθεί» τόνισε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Να σημειώσουμε πως στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPENtv και τη Φαίη Μαυραγάνη, μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Μεταξύ άλλων θεμάτων και εξελίξεων για την πανδημία του κορωνοϊού, αναφέρθηκε και στο πότε πρόκειται να ανοίξουν τα σχόλια.