Ο Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποίησε: «Τότε θα έχουμε κορύφωση της πανδημίας»

«Δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποίησε: «Τότε θα έχουμε κορύφωση της πανδημίας»

O Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, προειδοποίησε σχετικά με την πορεία της ασθένειας, ενημερώνοντας τους πολίτες, για το πότε ακριβώς θα έχουμε την κορύφωση της πανδημίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θέλησε να δώσεις στους πολίτες μία σαφή εικόνα της πορείας της πανδημίας του κορωνοϊού, προκειμένου να γνωρίζουν το λόγο για τον οποίο θα συνεχιστούν τα μέτρα.

Άλλωστε, ήδη από εχθές ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας ενώ ακόμα δεν είναι σαφές μέχρι πότε θα διαρκέσει η καραντίνα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς όντας απολύτως ειλικρινής, εξήγησε πως η κορύφωση της ασθένειας θα έρθει μέσα στον Απρίλη, τονίζοντας τη σημασία του να μείνει ο κόσμο στο σπίτι καθ' όλη τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, περιμένουμε την κορύφωση εντός του Απριλίου. Από τα μέσα μέχρι τα τέλη. Ως εκ τούτου, το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και περιμένουμε την απόλυτη συμμόρφωση των πολιτών. Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο χαλάρωσης. Υπενθυμίζω κάτι βασικό: ό,τι κάνουμε σήμερα καταγράφεται αριθμητικά στην επιδημία μετά από δύο εβδομάδες», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος σε περιπτώσεις επιπόλαιων και ανεύθυνων πολιτών που τον εξόργισαν, ανέφερε: «Δεν μπορεί κανείς ελαφρά τη καρδία να διασπά μία εθνική προσπάθεια. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή άλλων ανθρώπων. Οι άνθρωποι εκείνοι που έλεγαν πως «έχω δουλειές» και «πάω στο χωριό μου» λειτούργησαν ανεύθυνα».