Έτσι βίωσε την καραντίνα η ασθενής 0

Τα είπε όλα στην Τατιάνα Στεφανίδου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έτσι βίωσε την καραντίνα η ασθενής 0

Η ασθενής 0 του κορωνοϊού στην Ελλάδα μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου και θέλησε ν εξηγήσει πώς αντιμετώπισε το γεγονός ότι ήταν η πρώτη που αρρώστησε αλλά και το πώς βίωσε μαζί με τον γιο της την 15νθήμερη καραντίνα στην οποία υποβλήθηκαν.

Η Δήμητρα Βουλγαρίδου συνδέθηκε με την εκπομπή «Μαζί σου» μέσω Skype και εξήγησε πως και η ίδια φοβήθηκε αρκετά όταν έμαθε ότι είναι θετική στον ιό, ενώ αυτό που την απασχόλησε περισσότερο, ήταν οι δικοί της άνθρωποι που μπορεί να μολύνθηκαν από εκείνη.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον γιο της, με τον οποίο πέρασε μαζί 15 μέρες σε καραντίνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «Μαζί σου»

«Είχα πολύ ελαφριά συμπτώματα και την πέρασα σαν μία απλή γρίπη. Δεν είχα πολύ πυρετό, αυτό ήταν το μόνο που σύμπτωμα ενώ το άλλο μου σύμπτωμα είχε σχέση με την όσφρηση η οποία δεν έχει επανέλθει 100%.

Δε σα ςκρύβω ότι φοβήθηκα αρκετά γιατί ήταν κάτι πολύ πρωτόγνωρο. Κανείς δεν γνώριζε την εξέλικη αυτού του ιού. Τόσο για εμένα όσο και για τους ανθρώπους με τους οποίους ήθρα σε επαφή. Κάθε μέρα που περνούσα στην απομόνωση ήταν ένα συν για εμένα. Μετά την 7η, 8η μέρα άρχισα να παίρνω κουράγιο.

Ο γιος μου και μία φίλη μου ήταν οι μόνοι θετικοί στον κορωνοϊό, είχα μεγάλη αγωνία και γι΄αυτόν. Όπως λένε όμως και οι ειδικοί τα παιδιά παρουσιάζουν πολύ ήπια συμπτώματα. Ο γιος μου ήταν τελείως ασυμπτωματικός αλλά το είχα μαζί μου στον ίδιο θάλαμο. Ήταν πολύ δύσκολη η διαχείριση ενός παιδιού μέσα σε ένα δωμάτιο για 15 μέρες. Ένα 9χρονο παιδί, που ήταν καλά, ήταν δύσκολο να το απομονώσεις».

Μάλιστα η ίδια σε προηγούμενες δηλώσεις της, εξήγησε πως έμαθε από την τηλεόραση πως ήταν η πρώτη που νόσησε από κορωνοϊό.