Κορωνοϊός: Κι όμως υπάρχουν ακόμα χώρες που δεν έχει πεθάνει κανείς - Ποιες είναι

Έχουν ακόμα πολύ λίγα κρούσματα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Κι όμως υπάρχουν ακόμα χώρες που δεν έχει πεθάνει κανείς - Ποιες είναι

Κι όμως υπάρχουν ακόμα χώρες που δεν έχει πεθάνει κανείς λόγω του κορωνοϊού. Ποιες είναι και πόσα είναι τα κρούσματα που έχει η κάθε μια. Και ποιο το χαρακτηριστικό κοινό που έχουν και οι τρεις τους.

Τουλάχιστον 33.244 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλον τον κόσμο από την πανδημία του νέου κορονοϊού σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Μέχρι χθες, είχαν διαγνωστεί 697.750 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 183 χώρες και εδάφη. Από αυτούς τους ασθενείς, οι 137.900 θεωρούνται πλέον αποθεραπευμένοι.

Ο αριθμός των κρουσμάτων ωστόσο δεν αντικατοπτρίζει παρά ένα κλάσμα των πραγματικών, αφού πολλές χώρες δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ παρά μόνο σε ανθρώπους που χρειάζονται νοσηλεία.

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό, της 28ης Μαρτίου, οι θάνατοι είναι αυξημένοι κατά 3.241 και τα κρούσματα κατά 56.973. Οι χώρες που ανέφεραν τους περισσότερους θανάτους το τελευταίο 24ωρο είναι η Ισπανία (838), η Ιταλία (756) και οι ΗΠΑ (460). Δείτε και μέχρι πότε θα μείνουν κλειστά τα μαγαζιά

Ποιες είναι οι χώρες που δεν έχουν ούτε έναν θάνατο από τον κορωνοϊό

Λιγότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού φαίνεται πως έχουν οι χώρες με υψηλό μέσο όρο θερμοκρασίας. Ποιες είναι;

Όπως αναφέρει το Mega κανένα νεκρό, μέχρι στιγμής, δεν έχουν οι Μαλδίβες όπου υπάρχουν 17 κρούσματα, το Κατάρ με 634 κρούσματα και οι Σεϋχέλλες με 7 κρούσματα.

Στην Τουρκία η εικόνα είναι διαφορετική. Εκεί τα κρούσματα του ιού αυξάνονται δραματικά, πλησιάζοντας τα 10.000, με την Κωνσταντινούπολη να βρίσκεται σε καραντίνα.

Με 20.000 πρώην ιατρικό προσωπικό ενισχύθηκε το ιατρικό σύστημα στη Μ. Βρετανία, ενώ στη Ρωσία σε περιορισμό βρίσκονται οι κάτοικοι της πρωτεύουσας.

Δείτε το βίντεο: