Πότε θα έχουμε άρση μέτρων;

O Άδωνις Γεωργιάδης απαντάει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πότε θα έχουμε άρση μέτρων;

Πότε θα έχουμε άρση μέτρων στην χώρα μας; O Άδωνις Γεωργιάδης απαντάει στο κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί αρκετούς αυτήν την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας.

Φέτος και λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει φέρει ο κορωνοϊός, δεν πρόκειται να υπάρξει μαζική πασχαλινή έξοδος, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε ότι ο Απρίλιος θα είναι ο κρίσιμος μήνας για την πορεία της πανδημίας κι αν όλα πάνε καλά τον Μάιο ενδεχομένως θα μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια σταδιακή άρση των μέτρων.

Πότε θα έχουμε άρση μέτρων; - Όλα όσα αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης

O υπουργός τόνισε πως διανύουμε μια δύσκολη συγκυρία, «Το Σάββατο είχα πάει σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές για να δω την κατάσταση και παρότι είχε πολύ κόσμο, οι πολίτες κρατούσαν τις αποστάσεις και έκαναν τα ψώνια τους με απόλυτη τάξη» είπε.

Συμπλήρωσε δε ότι παρότι έχει δεχθεί εισηγήσεις για το κλείσιμο των λαϊκών αγορών, θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι όλοι αυτοί που ψωνίζουν εκεί θα πάνε στα σούπερ μάρκετ και θα υπάρξει συνωστισμός.

Για την απόφαση να μην ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ και τις Κυριακές είπε ότι ελήφθη αφενός γιατί τη μοναδική Κυριακή που άνοιξαν δεν υπήρχε προσέλευση πελατών και αφετέρου γατί έπρεπε να ληφθούν υπόψιν και οι ανάγκες των εργαζομένων σε αυτά. Δείτε και ποιος ηθοποιός πέθανε από τον ιό.

«Αυτό που έρχεται είναι το δύσκολο κομμάτι του κορωνοϊού»

Περί τα μέσα με τέλη Απριλίου τοποθετεί την κορύφωση της επιδημίας του κορωνοϊού ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες «θα μπούμε σε δύσκολα νερά» και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για εφησυχασμό.

«Ελπίζω μέσα στον Μάιο να έχουμε κάθοδο της καμπίλης και να αρχίζουμε να συζητάμε για άρση μέτρων», τόνισε ο Νίκος Σύψας σημειώνοντας ωστόσο ότι η επιδημία είναι απρόβλεπτη.

«Αυτό που έρχεται είναι το δύσκολο κομμάτι της επιδημίας. Ήρθε η ώρα να μη βγαίνουμε καθόλου από το σπίτι μας με καμία δικαιολογία», τόνισε και πρόσθεσε ότι φοβάται ενδεχόμενο χαλάρωσης των πολιτών. Ο κ. Σύψας είπε πως είναι εξαιρετικά ικανοποιημένος από την πορεία της Ελλάδας αυτό δεν προδικάζει τι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: iefimerida.gr