Κορωνοϊός: Κρούσμα στο επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ποιες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Κρούσμα στο επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Κρούσμα κορωνοϊού βρέθηκε στο επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, στο Ε/Γ – Ο/Γ, που έδωσε και όλες τις πληροφορίες για το προφίλ του εργαζόμενου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, στο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εκδηλώθηκε κρούσμα κορονοϊού σε 72χρονο Ναυτεργάτη ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο.

Επίσης, συμπτώματα παρουσιάστηκαν σε δύο ακόμη αλλοδαπούς Ναυτεργάτες, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ γενικευμένα μέτρα έχουν παρθεί για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος, που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων 36 Ελλήνων. Δείτε και ποιο γνωστό εργοστάσιο κλείνει λόγω του ιού

Στο πλοίο πρόκειται σήμερα να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλους τους Ναυτεργάτες.

Το πλοίο παραμένει στην ράδα του Πειραιά και του έχει επιτραπεί η κοντινότερη απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά.

Η ΠΕΝΕΝ τονίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των Ναυτεργατών και, για τον σκοπό αυτό, να ενταθούν και να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι.

mononews.gr

Εκτός από το κρούσμα στο Ελευθέριος Βενιζέλος δείτε και τι παρακάλεσε τους βουλευτές να κάνουν ο πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ηχηρή παρέκκλιση στους βουλευτές, όπου σύμφωνα με αυτόν τον τρόπο θα βοηθηθούμε όλοι. Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανακοίνωσε ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους υπουργούς, υφυπουργούς και βουλευτές της ΝΔ να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους, τους επόμενους δύο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει σε ανάρτηση του στο facebook, «Καλώ τους βουλευτές της ΝΔ, τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους, τους επόμενους δύο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορωνοϊού. Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης

Η ηχηρή παρέκκλιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους βουλευτές

Ο πρωθυπουργός για να βοηθήσει την Ελλάδα προσπαθεί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και για αυτό τονίζει, «Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του Κορονοϊού.

Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19. Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Είμαι σίγουρος ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα».

Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Monday, March 30, 2020

Να τονίσουμε και την πρόσφατη ανακοίνωση στην οποία τονίζει η κυβέρνηση, «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να τον μεταδίδει ανεύθυνα».