Σε καραντίνα με συμπτώματα κορωνοϊού σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σε καραντίνα με συμπτώματα κορωνοϊού σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον

Σε καραντίνα τέθηκε ο σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, μιας και εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού. Να τονίσουμε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε βρεθεί πριν λίγες ημέρες θετικός στον ιό, λέγοντας μάλιστα πως ο ίδιος θα παραμείνει απομονωμένος μόνο για 7 μέρες.

Η επιδημία του κορωνοϊού στην καρδιά της βρετανικής κυβέρνησης επεκτάθηκε σήμερα, με τον στενό σύμβουλο του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, τον Ντόμινικ Κάμινγκς, να έχει τεθεί σε αυτοαπομόνωση με συμπτώματα λίγες μόνο ημέρες αφότου ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρέθηκε θετικός.

Όλα όσα ανέφεραν για τον σύμβουλο του Μπόρις Τζόνσον που τέθηκε σε καραντίνα με συμπτώματα

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε πληροφορία της εφημερίδας Daily Mail, σύμφωνα με την οποία ο Κάμινγκς ανέπτυξε συμπτώματα του COVID-19 στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και έχει τώρα τεθεί σε αυτοαπομόνωση.

Ο Τζόνσον έγινε την Παρασκευή ο πρώτος ηγέτης μεγάλης διεθνούς δύναμης που βρέθηκε θετικός στον ιό. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ βρέθηκε επίσης θετικός και ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης Κρις Ουίτι είναι σε αυτοαπομόνωση.

Η Βρετανία υιοθέτησε αρχικά μια προσέγγιση για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας που ήταν μετριοπαθής σε σύγκριση με ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία. Όμως ο Τζόνσον επέβαλε αυστηρούς ελέγχους έπειτα από προβολές που έδειξαν ότι 250.000 άνθρωποι μπορεί να χάσουν τη ζωή τους από την επιδημία, όπως αναφέρει και το protothema.gr

"Σπάει" την καραντίνα ο Μπόρις Τζόνσον

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο πρωθυπουργός μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο που ανέβασε στο Twitter.

"Τις τελευταίες ώρες ανέπτυξα ήπια συμπτώματα και το τεστ έδειξε ότι είμαι θετικός στον ιό. Είμαι σε αυτοαπομόνωση, αλλά συνεχίζω να ηγούμαι της κυβέρνησης μέσω τηλεδιασκέψεων καθώς δίνουμε τη μάχη ενάντια στον ιό. Μαζί θα τον καταπολεμήσουμε" έγραψε χαρακτηριστικά ο Μπόρις Τζόνσον, με την είδηση να κάνει τώρα τον γύρο του κόσμου.

Να σημειωθεί ότι οι εξελίξεις με τον ιό είναι ραγδαίες και στην Βρετανία, όπου επίσης πριν 4 περίπου ημέρες επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας, για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Ορίστε και η ανάρτηση που έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός