Έκτακτο: 56 νέα κρούσματα - Στους 43 οι θάνατοι

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο: 56 νέα κρούσματα - Στους 43 οι θάνατοι

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως τα συνολικά κρούσματα από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έχουν ανέλθει στα 1212, με 56 νέα να σημειώνονται σήμερα, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 43.

Παγκοσμίως έχουν μολυνθεί πάνω από 738.000 άνθρωποι ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 35.000 θάνατοι.

Ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε 56 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 1.212, 72 εκ των οποίων νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων, οι 14 είναι γυναίκες ενώ το 81% είναι άνδρες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών σε ΜΕΘ είναι τα 65 έτη και το 50% πάσχει από επικείμενα νοσήματα. Τέλος 5 συμπολίτες μας έχουν εξέλθει.

Όσον αφορά στους θανάτους, σήμερα σημειώθηκαν 5 νέοι, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται στους 43. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 71 έτη με τους 32 να είναι άνδρες και τις 11 γυναίκες. Πάνω από το 90% των νεκρών ήταν ηλικωμένοι ή είχαν κάποιο επικείμενο νόσημα.

Ο 43ος θάνατος σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα και έγινε γνωστός μέσα από ανακοίνωση του Ant1.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 15.961 τεστ.

Σας έχουμε παρακάτω live τις καθιερωμένες δηλώσεις του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, για τα νέα κρούσματα και το σύνολο των θανάτων που σημειώθηκαν στη χώρα μας από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις:

Μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε και το δικό του «αντίο» στον Μανώλη Γλέζο

Με τον δικό του μοναδικό τρόπο αποχαιρέτησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, τον αγωνιστή της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο.

Ο κ. Τσιόδρας στο τέλος της ενημέρωσης για τα κρούσματα από τον κορονοϊό, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω να απευθύνω σήμερα και εγώ μαζί με όλους τους Ελληνες τον χαιρετισμό στον άνθρωπο που ήταν ο πρώτος ήρωας της Εθνικής Αντίστασης με το κατέβασμα της σβάστικας από την Ακρόπολη έδωσε το μήνυμα του αγώνα της ελευθερίας σε όλη τη σκλαβωμένη Ευρώπη».

Και συμπλήρωσε: «Δεν θα ξεχάσω την ειλικρινή συζήτηση που είχα μαζί του πριν μερικά χρόνια σε μια εντελώς τυχαία αλλά ευεργετική για μένα συνάντηση. "Ας αντιμετωπίσουμε κι εμείς ηρωικά αυτή την πάλη με τον αόρατο εχθρό».