Σεισμός στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ταρακουνήθηκαν για τα καλά...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κρήτη, και συγκεκριμένα κοντά στα Χανιά. Μάθετε αναλυτικά πόσα Ρίχτερ ήταν ο Εγκέλαδος που «χτύπησε».

Σεισμική δόνηση ήχησε κοντά στην Κρήτη, με τον εγκέλαδο να κάνει την επίσκεψή του στα Χανιά το μεσημέρι της Δευτέρας (30/3). Δείτε και το σεισμό, που έγινε αισθητός στην Αττική.

Συγκεκριμένα, ο σεισμός σημειώθηκε στις 16:30 στα 15 χιλιόμετρα από την πόλη και ήταν της τάξης των 3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα.

Πέρα από το σεισμό στην Κρήτη, σεισμός σημειώθηκε και στο Ιόνιο Πέλαγος

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στο Ιόνιο Πέλαγος, μιας και σημειώθηκε διπλός σεισμός μέσα σε λίγες ώρες, ταρακουνώντας για τα καλά τους κατοίκους των γύρω νησιών που βίωσαν ακόμα δύο σεισμόυς.

Δύο σεισμοί χτύπησαν και πάλι το Ιόνιο, με τον εγκέλαδο να κάνει την επίσκεψή του στις Στροφάδες το πρωί της Κυριακής (29/3).

Συγκεκριμάνε, το νησιωτικό σύμπλεγμα σημειώθηκαν δονήσεις στις 7:34 το πρωί και στις 9:21, με τον πρώτο να είναι τάξης των 3.9 Ρίχτερ και το δεύτερο στα τρία Ρίχτερ. Προ ημερών είχε γίνει σεισμός στα 4.3 ρίχτερ.

Αμφότερες, πάντως, ήχησαν μακριά από τις Στροφάδες, με την πρώτη στα 45 και τη δεύτερη στα 30 χιλιόμετρα, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χιλιόμετρα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Πέρα από τον διπλό σεισμό στο Ιόνιο, διπλός σεισμός σημειώθηκε και σε Πάτρα και Αμαλιάδα

Πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστή η είδηση για ακόμη έναν διπλό σεισμό που σημειώθηκε σε Πάτρα και Αμαλιάδα. Μάθετε αναλυτικά πόσα Ρίχτερ ήταν η νέα σεισμική δόνηση που χτύπησε τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 12:36 μόλις στα 6 χιλιόμετρα από την Αμαλιάδα και ήταν της τάξης των 2.3 ρίχτερ, αλλά με εστιακό βάθος στα 20 χιλιόμετρα.

Αναφορικά με το δεύτερο, αυτός σημειώθηκε στα 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα στις 13:23 και ήταν της τάξης των 2.2 ρίχτερ, με εστιακό βάθος ωστόσο στα 25 χιλιόμετρα.