Συναγερμός στη Χίο - Σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Ένας 40χρονος άνδρας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός στη Χίο - Σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στη Χίο μιας και έγινε γνωστή η είδηση πως σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί, σε έναν 40χρονο άνδρα.

Ένας 40χρονος Έλληνας που το Σαββατοκύριακο παρουσίασε συμπτώματα και τέθηκε υπό περιορισμό, είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Χίο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που απέστειλε στο Νοσοκοκομείο το ινστιτούτο Παστέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ενημερωτικός ιστότοπος politischios.gr, το Νοσοκομείο σε συνεργασία με τις αρχές ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, προκειμένου να διαπιστωθεί πρώτον εάν ο 40χρονος είχε ταξιδέψει το τελευταίο διάστημα εκτός Χίου και δεύτερον με ποιους έχει έρθει σε επαφή.

Ο 43ος θάνατος από κορωνοϊό στη χώρα, σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες και έγινε γνωστός μέσα από ανακοίνωση του Ant1.

Πηγή: politischios.gr

Την ίδια στιγμή, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 43 θανάτους στην Ελλάδα

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως τα συνολικά κρούσματα από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έχουν ανέλθει στα 1212, με 56 νέα να σημειώνονται σήμερα, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 43.

Παγκοσμίως έχουν μολυνθεί πάνω από 738.000 άνθρωποι ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 35.000 θάνατοι.

Ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε 56 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 1.212, 72 εκ των οποίων νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων, οι 14 είναι γυναίκες ενώ το 81% είναι άνδρες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών σε ΜΕΘ είναι τα 65 έτη και το 50% πάσχει από επικείμενα νοσήματα. Τέλος 5 συμπολίτες μας έχουν εξέλθει.

Όσον αφορά στους θανάτους, σήμερα σημειώθηκαν 5 νέοι, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται στους 43. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 71 έτη με τους 32 να είναι άνδρες και τις 11 γυναίκες. Πάνω από το 90% των νεκρών ήταν ηλικωμένοι ή είχαν κάποιο επικείμενο νόσημα.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 15.961 τεστ.

Σας έχουμε παρακάτω live τις καθιερωμένες δηλώσεις του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, για τα νέα κρούσματα και το σύνολο των θανάτων που σημειώθηκαν στη χώρα μας από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις: