Σεισμός στην Κω - Πόσα Ρίχτερ;

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός στην Κω - Πόσα Ρίχτερ;

Σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα σε σε υποθαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της Κω. Πόσα Ρίχτερ ήταν; Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές οι τραυματίες εξαιτίας της σεισμικής δόνησης.

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα σε υποθαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της Κω.

Ασθενής σεισμική δόνηση τα ξημερώματα

Ο σεισμός σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC, σημειώθηκε στις 06:00, σε υποθαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της Κω.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 15 χλμ. και το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 26 χλμ. βορειοανατολικά από την πόλη της Κω. H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ., και επίκεντρο 31 χλμ. ανατολικά - βορειοανατολικά της Κω.Προ ημερών είχε γίνει σεισμός στα 4.3 ρίχτερ δείτε σε ποια περιοχή.

Πηγή: iefimerida.gr

Πριν την Κω είχε σημάνει συναγερμός στο Ιόνιο - «Χτύπησε» διπλός σεισμός

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στο Ιόνιο Πέλαγος, μιας και σημειώθηκε διπλός σεισμός μέσα σε λίγες ώρες, ταρακουνώντας για τα καλά τους κατοίκους των γύρω νησιών που βίωσαν ακόμα δύο σεισμόυς.

Δύο σεισμοί χτύπησαν και πάλι το Ιόνιο, με τον εγκέλαδο να κάνει την επίσκεψή του στις Στροφάδες το πρωί της Κυριακής (29/3).

Συγκεκριμάνε, το νησιωτικό σύμπλεγμα σημειώθηκαν δονήσεις στις 7:34 το πρωί και στις 9:21, με τον πρώτο να είναι τάξης των 3.9 Ρίχτερ και το δεύτερο στα τρία Ρίχτερ.

Αμφότερες, πάντως, ήχησαν μακριά από τις Στροφάδες, με την πρώτη στα 45 και τη δεύτερη στα 30 χιλιόμετρα, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χιλιόμετρα.

Πηγή: athensmagazine.gr