Μεξικό: Δολοφονήθηκε άγρια δημοσιογράφος που δεχόταν απειλές

Δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματα της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μεξικό: Δολοφονήθηκε άγρια δημοσιογράφος που δεχόταν απειλές

Δολοφονήθηκε άγρια στο Μεξικό δημοσιογράφος που δεχόταν απειλές. Πήγαινε να μπει στο αυτοκίνητό της όταν δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, την πλησίασαν, άνοιξαν πυρ και τράπηκαν σε φυγή.

Η δημοσιογράφος πήγαινε να μπει στο αυτοκίνητό της όταν δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, την πλησίασαν, άνοιξαν πυρ και τράπηκαν σε φυγή. Εκεί δέχτηκε σοκαριστική επίθεση που της κόστισε την ζωή αφού υπέκυψε στα τραύματα της.

Μεξικανή δημοσιογράφος δολοφονήθηκε από ενόπλους στην πολιτεία Βερακρούς, στο ανατολικό τμήμα του Μεξικού, ενημέρωσαν οι τοπικές αρχές.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι η Μαρία Ελένα Φεράλ τραυματίστηκε βαριά όταν δύο ένοπλοι αποπειράθηκαν να τη δολοφονήσουν και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

«Παρ’ όλες τις προσπάθειες της ομάδας των γιατρών για να της σώσουν τη ζωή, προς μεγάλη μας θλίψη πληροφορούμαστε ότι πριν από λίγα λεπτά η δημοσιογράφος Μαρία Ελένα Φεράλ πέθανε», ανέφερε μέσω Twitter ο κυβερνήτης της πολιτείας, ο Κουιτλάουακ Γκαρσία. Πριν λίγο καιρό σοκ είχε προκαλέσει και η δολοφονία ενός ράπερ

Πώς δολοφονήθηκε η δημοσιογράφος

Για την επίθεση ενημέρωσε αρχικά αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Καταδικάζουμε την άνανδρη επίθεση εναντίον της δημοσιογράφου Μαρίας Ελένας Φεράλ, ανταποκρίτριας της Diario de Xalapa, στην Παπάντλα», ανέφερε, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι αρχές.

Η δημοσιογράφος πήγαινε να μπει στο αυτοκίνητό της, στην πόλη Παπάντλα, όταν δύο άνδρες, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, την πλησίασαν, άνοιξαν πυρ και τράπηκαν σε φυγή, διευκρίνισε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τη Ντιάριο δε Χαλάπα, την εφημερίδα για την οποία εργαζόταν η Φεράλ, οι δράστες «την πυροβόλησαν οκτώ φορές» και «οι τρεις από τις σφαίρες τους την τραυμάτισαν στον θώρακα».

Η Μαρία Ελένα Φεράλ είχε καταγγείλει επανειλημμένα ότι δεχόταν απειλές από πολιτικούς της περιοχής.

Το Μεξικό συγκαταλέγεται στις πιο επικίνδυνες χώρες του πλανήτη για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης. Πάνω από 100 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυτή μέσα στην τελευταία εικοσαετία.