Καιρός: Έσκασε έκτακτο δελτίο - Θα μας "ταράξει" στις βροχές

Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καιρός: Έσκασε έκτακτο δελτίο - Θα μας

Μόλις έσκασε! Ο καιρός μας δείχνει ξανά το άγριο του πρόσωπο με την ΕΜΥ να εκδίδει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης προειδοποιώντας για βροχές και καταιγίδες. Ποιες περιοχές θα "ταράξουν" τα έντονα φαινόμενα;

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΜΥ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη (01-04-2020) από τα βόρεια - βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά: τη σημαντική πτώσητης θερμοκρασίας στην κεντρική και βόρεια χώρα (της τάξεως των 8 με 10 βαθμών), τις ισχυρές βροχές και κατά τόπους τις καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στη βόρεια χώρα ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και τους θυελλώδεις βοριάδες.

Πιο αναλυτικά:

α. Την Τετάρτη (01-04-2020) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Στη δυτική Ελλάδα από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β. Οι βροχές που θα εκδηλώνονται στη Μακεδονία από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, γρήγορα θα ενταθούν και θα είναι ισχυρές, ιδιαιτέρως στην κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα επηρεάσουν τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης
02-04-2020) τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Τετάρτη (01-04-2020) στα ορεινά, καθώς και στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, που βαθμιαία θα ενταθούν. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της βόρειας Θεσσαλίας, σταδιακά της ανατολικής Μακεδονίας και από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης της Θράκης (ενδεικτικό υψόμετρο 200-300 μέτρα).

3. Το μεσημέρι της Πέμπτης (02-04-2020) τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα, με σταδιακή εξασθένηση.

4. Θυελλώδεις άνεμοι (7 με 8 μποφόρ) ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (01-04-2020), οι οποίοι σταδιακά από τη νύχτα θα στραφούν
σε βορείων διευθύνσεων και στο βόρειο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τα 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Να πούμε ότι προειδοποίηση για νέο κύμα κακοκαιρίας είχαμε και χθες Δευτέρα.

Μετά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ δείτε και την πρόγνωση του καιρού για σήμερα (31/3) - Που θα βρέξει;

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη νότια Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου παροδικές χιονοπτώσεις.Τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Αργά τη νύχτα από τα βόρεια θα εκδηλωθούν εκ νέου βροχές και στο βόρειο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα νότια αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στη νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρη βελτίωση.
Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Στα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από τις απόγευματινές ώρες.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί με την ίδια ένταση που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας το μεσημέρι.

Aνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα γύρω ορεινά από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Aνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαικό το πρωί εώς 6 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση τη νύχτα.