Κορωνοϊός: Νεκρό 12χρονο κοριτσάκι από τον ιό στο Βέλγιο

Ένα από τα νεότερα θύματα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Νεκρό 12χρονο κοριτσάκι από τον ιό στο Βέλγιο

Νεκρό 12χρονο κοριτσάκι από τον κορωνοϊό στο Βέλγιο. Το παιδί βρίσκεται ανάμεσα στους 98 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες, ωστόσο τα νέα κρούσματα παρουσίασαν μείωση.

Ένα 12χρονο κοριτσάκι βρίσκεται ανάμεσα στους 98 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες στο

Βέλγιο, από την επιδημία του κορονοϊού. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 705, παρότι τα νέα κρούσματα μειώθηκαν την Τρίτη 31/3.

Παράλληλα, 875 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα, ανεβάζοντας το σύνολο στα 12.775. Περίπου 4900 ασθενείς βρίσκονται στα νοσοκομεία, ενώ 1021 νοσηλεύονται στην εντατική. Ωστόσο και στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Τέλος, 1969 άνθρωποι πήραν εξιτήριο από την αρχή της κρίσης, οι 168 τις τελευταίες 24 ώρες.

ethnos.gr

Ωστόσο εκτός από το κοριτσάκι που έχασε την ζωή του δείτε πως να προστατευτείτε από τα ψώνια του σούπερ μάρκετ

Πως θα εξουδετερώσεις τον κορωνοϊό από τα ψώνια του σούπερ μάρκετ; Όσα πρέπει να γνωρίζεις για να προστατευτείς από τα μικρόβια που έχουν και να μην τα μεταφέρεις μέσα στο σπίτι σου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις που να δείχνουν μετάδοση του κορωνοϊού μέσω τροφίμων ή συσκευασιών τροφίμων. Όπως άλλοι ιοί, είναι πιθανό ο ίος (σ.σ. κορωνοϊός) που προκαλεί το COVID-19 να επιβιώνει πάνω σε επιφάνειες ή αντικείμενα. Γι' αυτόν τον λόγο είναι ύψιστης σημασίας να ακολουθούνται τα τέσσερα βήματα για την ασφάλεια τροφίμων: καθαρίστε, ξεχωρίστε, μαγειρέψτε, συντηρείστε.

«Με βάση τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα τρόφιμα αποτελούν πηγή ή δίοδο μετάδοσης του νέου ιού. Επιστήμονες και αρχές σε όλο τον κόσμο, που παρακολουθούν την εξάπλωση του ιού, δεν έχουν αναφέρει περιπτώσεις μετάδοσης του ιού μέσω των τροφίμων ή των συσκευασιών τους»

Ωστόσο αν και ακόμα δεν είναι κάτι σίγουρο πρέπει να προσέχουμε με τις συσκευασίες αλλά και τα τρόφιμα που βάζουμε μέσα στο σπίτι μας και να είμαστε σίγουροι πως δεν θα μεταφέρουμε κάτι.

Πως να καθαρίσετε τα τρόφιμα που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ

Όχι ότι δεν το υποψιαζόμασταν, αλλά πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι ότι κατά την επίσκεψή μας στο σουπερμάρκετ δεν θα μεταφέρουμε και σπίτι μας τον ιό, οπότε πρέπει κάθε φορά να απολυμαίνουμε τα ψώνια μας με προσοχή.

Πώς γίνεται αυτό; Ο Jeffrey VanWingen, γιατρός στο Family Medicine Specialists δημοσίευσε ένα βίντεο 13 λεπτών δείχνοντας ακριβώς όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να με φέρουμε μέσα από τις συσκευασίες του σούπερ μάρκετ τον ιό και στο σπίτι μας. Ποια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε λοιπόν;

Το βίντεο του Αμερικανού γιατρού από το Μίσιγκαν στο μεταξύ, έχει συγκεντρώσει ήδη 20 εκατ. προβολές στο YouTube μέσα σε πέντε ημέρες.

Δείτε το βίντεο και τις οδηγίες του: