Αποκαλύψεις σοκ για το γιο του επιχειρηματία με κορωνοϊό - «Ο,τι άγγιζε ο 25χρονος, περνούσε και...»

Ο ηλεκτρολόγος που πήγε στο σπίτι του περιγράφει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αποκαλύψεις σοκ για το γιο του επιχειρηματία με κορωνοϊό - «Ο,τι άγγιζε ο 25χρονος, περνούσε και...»

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον γιο του επιχειρηματία από την Ικαρία, ο οποίο «έσπασε» την καραντίνα ενώ είναι θετικός στον κορωνοϊό. «Ο,τι άγγιζε ο 25χρονος, περνούσε η κοπέλα του και το απολύμαινε», είπε ο ηλεκτρολόγος που πήγε στο σπίτι του.

«Φαίνεται μια παιδική ανευθυνότητα γιατί το να φύγεις από το Λονδίνο, να έρθεις Αθήνα και εκεί καυτηριάζω εγώ από την πρώτη μέρα το γεγονός ότι δεν έγινε έλεγχος στο «Ελ. Βενιζέλος» σε αυτούς που έρχονται από το Λονδίνο», είπε ο αντιδήμαρχος Ραχών Ικαρίας Σ. Πολίτης μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Να κάτσει στο σπίτι του. Ήταν στις 12 του μηνός στην Αθήνα.

Και 20 του μηνός να μπει στο καράβι και να κατευθυνθεί στην Ικαρία την παραμονή ακριβώς που είχαν δηλωθεί ότι είχαμε περιοριστικά μέτρα για την μετακίνηση των επιβατών από το λιμάνι του Πειραιά στα νησιά μας. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αυτό το πράγμα και στην πρώτη και στη δεύτερη περίπτωση, δικαιολογημένα ο δήμαρχός μας έχει πει ότι έχει νομική ευθύνη, ότι σε αυτό το πράγμα κάποια παράβαση του νόμου περί καραντίνας έχει κάνει ο νεαρός» είπε ο αντιδήμαρχος Ραχών Ικαρίας Σ. Πολίτης για τον νεαρό που είχε έρθει σε επαφή με αρκετούς πολίτες.

«Εμένα με ειδοποίησε η μητέρα του από την Αθήνα το Σάββατο το απόγευμα για να πάω γιατί είχε έρθει το παιδί της από την Αθήνα και κρύωνε, το σπίτι ήταν κρύο και κρύωνε με την κοπέλα του. Δεν μου είπε κανείς ότι είχε έρθει από την Αγγλία», είπε ηλεκτρολόγος που πήγε στο σπίτι Ι. Βρούλος.. «Με το που μπήκα μέσα, πήγα με μάσκα και γάντια, με το που με είδε αυτός ότι φορούσα τη μάσκα τότε μόνο έσπευσε να βάλει και αυτός. Εξεπλάγην ότι φορούσα μάσκα. Και με το που μπήκα εγώ στο πάσο της κουζίνας είχε πάρα πολλά φάρμακα και αντισηπτικά. Ό,τι έπιανε αυτός, η κοπέλα του από πίσω (ερχόταν) κατευθείαν με ένα σπρέϊ και με ένα μαντηλάκι» λέει ο ηλεκτρολόγος Ι. Βρούλος.

«Έκανα ένα ατόπημα, αναγκάστηκα να βγάλω τα γάντια στο λεβητοστάσιο και τον θερμοστάτη», είπε ο κ. Βρούλος και συνέχισε λέγοντας ότι «την Τρίτη με πήρε από το Κέντρο Υγείας η γιατρός και μου είπε ότι ήρθα κατά 99,9% σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού»

«Πάνω από 10 άτομα έχουν έρθει σε επαφή μαζί του. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας στους χώρους που επισκέφτηκε και στις πλατείες των χωριών που πέρασε. Ήταν απερισκεψία του» είπε ο αντιδήμαρχος.

Περιστατικά σαν το παραπάνω, οδηγούν την κυβέρνηση σε αποφάσεις για παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για λίγο καιρό ακόμα.

Κορωνοϊός: Ποιος θα "λύσει" την ιχνηλάτηση του γιου του επιχειρηματία στην Ικαρία;

Ποιος θα "λύσει" την ιχνηλάτηση του γιου του επιχειρηματία στην Ικαρία που βρέθηκε με κορωνοϊό; Ποιος είναι το "κλειδί" και τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες για αυτό;

Κορυφώνεται η αγωνία στο νησί των αιωνόβιων καθώς οι Αρχές, η Πολιτική Προστασία, η Αστυνομία και ο δήμος Ικαρίας διεξάγουν αγώνα δρόμου προκειμένου να εντοπίσουν όλους όσους ήρθαν σε επαφή με τον 25χρονο γιο του επιχειρηματία.

Το πρώτο δεδομένο που έχουν στα χέρια τους είναι το δρομολόγιο που ακολούθησε ο 25χρονος μαζί με την Ολλανδέζα φίλη του και ίσως ένα ακόμη φίλο του Βρετανικής καταγωγής. Ξέρουν, όπως ανέφερε ο ίδιος στην κατάθεση του στο αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου, ότι ταξίδεψαν με το πλοίο Blue Star Mykonos στις 20 Μαρτίου από το λιμάνι του Πειραιά με τελικό προορισμό την Ικαρία.

Γι’ αυτό και τις τελευταίες ώρες απευθύνουν εκκλήσεις προς όλους τους ταξιδιώτες να παραμείνουν σε καραντίνα για τις υπόλοιπες δυο βδομάδες και σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι έχουν συμπτώματα της νόσου, να ειδοποιήσουν αμέσως το νοσοκομείο.

Το δεύτερο δεδομένο που εξετάζουν οι Αρχές, είναι τα πρόσωπα με τα οποία ήρθε σε επαφή ο 25χρονος κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί, τα οποία όπως φαίνεται δεν ήταν και λίγα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιος του επιχειρηματία φέρεται να έκανε μάζωξη στην εξοχική κατοικία της οικογένειας του, στην οποία συγκεντρώθηκαν περίπου δέκα άτομα, όλοι τους ντόπιοι και νεαροί σε ηλικία.

Παράλληλα ο 25χρονος κυκλοφόρησε μαζί με την Ολλανδέζα φίλη του σε αρκετά μαγαζιά, σε φούρνους και σούπερ μάρκετ, ενώ σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, εικάζεται ότι επισκέφτηκε καφενείο στις Ράχες το οποίο ήταν ανοιχτό παρά την απαγόρευση και πως εκεί συνάντησε άλλους συνομήλικους του.

Το μόνο πάντως που ανέφερε στην Αστυνομία, είναι τα μαγαζιά τα οποία επισκέφτηκε, τα οποία μάλιστα ανέφερε ονομαστικά ένα προς ένα. Μάλιστα επειδή στο νησί η κοινωνία είναι μικρή, ειδικά τώρα το χειμώνα, οι Ικαριώτες μόλις έμαθαν από ποιο σούπερ μάρκετ ψώνισε ο 25χρονος επέβαλαν άτυπο εμπάργκο και τώρα ο ιδιοκτήτης τραβάει τα μαλλιά του, παρά την εντατική απολύμανση που έκανε προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των υπαλλήλων του και των πελατών του. Ρολά κατέβασε και ένας φούρνος παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του, γνωρίζοντας ότι ο 25χρονος είχε ταξιδέψει πριν στο Λονδίνο, δεν δέχθηκε να τον εξυπηρετήσει εντός καταστήματος.

Όσον αφορά στην Ολλανδέζα φίλη του, βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, αφενός λόγω της εξέλιξης στην υγεία του 25χρονου, αφετέρου διότι καλείται να παραμείνει σε καραντίνα για τις υπόλοιπες 14 μέρες μόνη της σε ένα μέρος που δεν γνωρίζει κανέναν.

Θυμίζουμε ότι ο 25χρονος, όπως είπε ο ίδιος στις Αρχές, επέστρεψε από το Λονδίνο στην Αθήνα στις 12 Μαρτίου. Αντί να επιβάλει τον εαυτό του σε καραντίνα για τις δυο επόμενες βδομάδες, επέλεξε να ταξιδέψει στις 20 Μαρτίου μαζί με τη φίλη του και ίσως ένα ακόμη άτομο στην Ικαρία «για καλύτερα» όπως είπε στους γιατρούς που τον εξέτασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιος του επιχειρηματία δεν ένοιωθε καλά και εμφάνιζε κάποια συμπτώματα του ιού, όμως δεν έδωσε σημασία. Όταν όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, οι φίλοι του τηλεφώνησαν στο νοσοκομείο και ζήτησαν να έρθει ασθενοφόρο να τον παραλάβει.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες, πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, παρέλαβαν τον ασθενή και τον οδήγησαν στο νοσοκομείο. Εκεί του πήραν δείγμα και τον επέστρεψαν στην οικεία του. Έπειτα από λίγες ώρες διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος ήταν φορέας του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Το πρωί του Σαββάτου με ειδική πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας με C-27, ο 25χρονος ταξίδεψε μέσα σε ειδική κάψουλα και μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Ελευσίνα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα γι’ αυτό και του χορηγήθηκε οξυγόνο και η κατάσταση του δεν εμπνέει ιδιαίτερες ανησυχίες, όπως αναφέρει το protothema.gr