"Χτύπησε" και τα ΜΑΤ ο κορωνοϊός - Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα

Ποιος είναι ο ασθενής;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Κρούσματα κορωνοϊού και στα ΜΑΤ που "χτυπήθηκαν" επίσης από τον ιό, ο οποίος σαρώνει. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στους κόλπους τους και τώρα είναι σε συναγερμό. Διαβάστε τα όσα λένε οι πληροφορίες.

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στις τάξεις των αστυνομικών των ΜΑΤ είναι γεγονός. Πρόκειται για έναν 52χρονο αστυνομικό, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα στις 23 Μαρτίου. Ο άντρας των ΜΑΤ μπήκε σε κατ’ οίκον «καραντίνα» για μία εβδομάδα, μέχρι που χθες Δευτέρα έκανε το σχετικό τεστ και διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

Μάλιστα, οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να νοσηλευτεί και έτσι από χθες βρίσκεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο λόγος που κρίθηκε ότι πρέπει να γίνει η εισαγωγή του στο νοσοκομείο ήταν ότι είχε για πολλές ημέρες πυρετό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο 52χρονος δεν έχει σήμερα σοβαρά συμπτώματα που να ανησυχούν τους γιατρούς.

Ο 52χρονος υπηρετεί στα ΜΑΤ και είχε έρθει σε επαφή με συναδέλφους του πριν την 23η Μαρτίου, με αποτέλεσμα να τεθούν προληπτικά σε «καραντίνα» περίπου 15 αστυνομικοί των ΜΑΤ.

Πηγή: ethnos.gr

Να πούμε ότι είχαμε άλλη μια εξέλιξη με τον ιό, καθώς θετική βρέθηκε και μια γυναίκα η οποία γέννησε με καισαρική στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Τι λένε οι πληροφορίες;

Από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα ΜΑΤ στον πρώτο ασθενή που είχαμε στη Χίο

Συναγερμός σήμανε και στην Χίο, όπου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του ιού, στο νησί. Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο politischios.gr πρόκειται για έναν 40χρονο Έλληνα που το Σαββατοκύριακο παρουσίασε συμπτώματα και τέθηκε υπό περιορισμό.

Είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Χίο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που απέστειλε στο Νοσοκομείο το ινστιτούτο Παστέρ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Νοσοκομείο σε συνεργασία με τις αρχές ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, προκειμένου να διαπιστωθεί πρώτον εάν ο 40χρονος είχε ταξιδέψει το τελευταίο διάστημα εκτός Χίου και δεύτερον με ποιους έχει έρθει σε επαφή.