Έχασε τη μάχη με τον ιό Ισπανός πρώην πρωταθλητής ποδηλασίας

Θρήνος...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έχασε τη μάχη με τον ιό Ισπανός πρώην πρωταθλητής ποδηλασίας

Έχασε τη μάχη με τον φονικό ιό κορωνοϊό, ένας αγαπητό στη χώρα του Ισπανός πρωταθλητής της ποδηλασίας. Το όνομα του είναι Ντάνιελ Γιούστε και βρίσκεται στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ισπανία.

Ο 75χρονος πρώην πρωταθλητής ποδηλασίας πίστας δεν άντεξε στη μάχη του με την πανδημία σύμφωνα με το sport-fm.gr. Υπήρξε πρωταθλητής Ισπανίας επί σειρά ετών, ενώ είχε λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού το 1968.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγη ώρα, ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία για τον κορωνοϊό. Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση.

Θρήνος! Πέθανε από ιό και κορυφαίος αθλητής

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον κόσμο του αθλητισμού, με την είδηση πως ένας κορυφαίος αθλητής πέθανε αφού νόσησε με τον Κορωνοϊό, χάνοντας τη μάχη.

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην ποδηλάτος, Ιτάλο Ντε Ζαν.

Ο Ιταλός προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό και απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών, όντας ένα ακόμη θύμα από τον ιό που μαστίζει όλο τον πλανήτη αλλά και την γείτονα χώρα.

Ο Ιτάλο Ντε Ζαν θεωρούνταν ένας από τους κορυφαίους ποδηλάτες στην ιστορία της Ιταλίας, έχοντας κερδίσει τον «Γύρο της Ιταλίας» το 1948 και ένα χρόνο νωρίτερα το Μιλάνο-Τορίνο.

κορωνοϊός αθλητής

Πηγή: protothema.gr

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται και ένας Έλληνας που μπήκε πριν από λίγο στη ΜΕΘ

Και δεύτερος ασθενής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας μπήκε στη ΜΕΘ, με τα βαριά περιστατικά από την εξάπλωση του Κορωνοϊού να αυξάνονται σημαντικά και μαζί τους και η ανησυχία για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο 64χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νόσησε μετά από επαφή με τη σύζυγό του, που είχε ταξιδέψει με το γκρουπ στο Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή, δέκα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη χώρα. Δείτε σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν.

Εκτός από τον 67χρονο προσκηνητή, που εντοπίστηκε ως το πρώτο θετικό κρούσμα από το γκρουπ των εκδρομέων του Ισραήλ στην Ηλεία και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ΜΕΘ, υπάρχει και δεύτερος ασθενής που εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θερεπείας, μετά από επιπλοκή σοβαρής πνευμονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα 64 ετών, ο οποίος εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στην οποία νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Ο άνδρας βρισκόταν σε κατ΄ οίκον περιορισμό στην Αμαλιάδα, ενώ και η σύζυγός, θετική στον ιό, νοσηλεύεται επίσης στο ίδιο νοσοκομείο, αλλά σε απλό θάλαμο της Οφθαλμολογικής κλινική. Ο άνδρας το τελευταίο 24ωρο εμφάνισε σοβαρή επιδείνωση και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Πάτρας. Να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο περιστατικό στη χώρα μας που χρειάζεται νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ ο δεύτερος είναι ένας 54χρονος ασθενής, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: athensmagazine.gr