Έκτακτο: 82 νέα κρούσματα - Στους 49 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο:  82 νέα κρούσματα - Στους 49 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Ο Σωτήρης Τσιόδρας στις καθιερωμένες δηλώσεις του, ανακοίνωσε 82 νέα κρούσματα στην Ελλάδα με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 1.314. Παράλληλα ανακοίνωσε 7 νέους θανάτους με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 49.

Ο λοιμωξιολόγος μίλησε παράλληλα για 20 νέα κρούσματα, τα οποία εντοπίστηκαν σε κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έχει ελεγχθεί.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, οι 85 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, εκ των οποίων οι 17 είναι γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη. Το 57% των ατόμων που νοσηλεύονται, έχουν κάποιο επικείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Όσον αφορά στους θανάτους, σήμερα σημειώθηκαν 7 νέοι, ενώ ο συνολικός αριθμός είναι 49 άτομα με μέσο όρο ηλικία τα 72 έτη. Οι 37 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες, ενώ το 90% των νεκρών έπασχε από κάποιο επικείμενο νόσημα.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 16.732 τεστ.

Σας έχουμε παρακάτω live τις καθιερωμένες δηλώσεις του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, για τα νέα κρούσματα και τους θανάτους στη χώρα μας από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Δείτε εδώ το live:

Την ίδια στιγμή, μία έρευνα που διενεργήθηκε σοκάρει, μιας και δείχνει το πώς ο ιός "γραπώνεται" στο σώμα μας!

Τι δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τις μάσκες

Για το αν πρέπει να φοράμε ή δεν πρέπει να φοράμε μάσκες για να προστατεύσουμε το πρόσωπό μας, μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε εικόνες με ανθρώπους που προσπαθούν να πάρουν μάσκες για να προστατευτούν. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Θα μπορούσαν όλοι να φορέσουν μάσκες για να μας βοηθήσουν να επιβραδύνουμε την πανδημία;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανατοποθετήθηκε τη Δευτέρα και αξιωματούχοι του ανακοίνωσαν πως εξακολουθούν να συστήνουν στους πολίτες να μη φορούν μάσκες προσώπου, εκτός κι αν είναι άρρωστοι με τον ιό ή φροντίζουν κάποιον που είναι άρρωστος από τον ιό. Ειδικές κλινικές μελέτες, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, που έχουν εξετάσει τη χρήση μάσκας σε άλλους αναπνευστικούς ιούς, δεν έχουν αποδείξει πως μαζική χρήση μάσκας μειώνει τις λοιμώξεις.

Η χρήση των μασκών, όπως είπε, αυτή τη στιγμή προτείνεται για τους επαγγελματίες υγείας. Το μεγαλύτερο όφελος στη χρήση μάσκας προέρχεται από το στόμα και τη μύτη αυτών που ασθενούν.