Ισχυρός σεισμός στο Αϊντάχο των ΗΠΑ

Πόσα Ρίχτερ;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ισχυρός σεισμός στο Αϊντάχο των ΗΠΑ

Ισχυρός σεισμός στο Αϊντάχο των ΗΠΑ σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 01 Απριλίου. Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή υλικές ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών.

Ισχυρός σεισμός της τάξεως των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις ΗΠΑ.

Ο σεισμός έγινε στην Πολιτεία του Αϊντάχο, στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο γεωφυσικής (USGS). Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε από τη δική του πλευρά ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών και σημειώθηκε σε σχετικά μικρό βάθος, 10 χιλιομέτρων.

Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή υλικές ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών, σε μεγάλη απόσταση από τις πόλεις. Ο σεισμός, διάρκειας μεταξύ 20 και 30 δευτερολέπτων, έγινε πάντως αισθητός σε όλο το Άινταχο και σε γειτονικές πολιτείες.Δείτε και το σεισμό, που έγινε αισθητός στην Αττική.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε περίπου τριάντα χιλιόμετρα από το μικρό χωριό Στάνλεϊ (68 κάτοικοι) ή 125 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα, την Μπόιζ.

Πηγή: iefimerida.gr

Πέρα από το σεισμό στις ΗΠΑ, σεισμός σημειώθηκε και στο Ιόνιο Πέλαγος

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στο Ιόνιο Πέλαγος, μιας και σημειώθηκε διπλός σεισμός μέσα σε λίγες ώρες, ταρακουνώντας για τα καλά τους κατοίκους των γύρω νησιών που βίωσαν ακόμα δύο σεισμόυς.

Δύο σεισμοί χτύπησαν και πάλι το Ιόνιο, με τον εγκέλαδο να κάνει την επίσκεψή του στις Στροφάδες το πρωί της Κυριακής (29/3).

Συγκεκριμάνε, το νησιωτικό σύμπλεγμα σημειώθηκαν δονήσεις στις 7:34 το πρωί και στις 9:21, με τον πρώτο να είναι τάξης των 3.9 Ρίχτερ και το δεύτερο στα τρία Ρίχτερ. Προ ημερών είχε γίνει σεισμός στα 4.3 ρίχτερ.

Αμφότερες, πάντως, ήχησαν μακριά από τις Στροφάδες, με την πρώτη στα 45 και τη δεύτερη στα 30 χιλιόμετρα, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χιλιόμετρα.

Πηγή: athensmagazine.gr