Κορωνοϊός: Σοκαριστικός ο αριθμός των νεκρών στην Ευρώπη

Πόσοι είναι;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Σοκαριστικός ο αριθμός των νεκρών στην Ευρώπη

Σοκαριστικός είναι ο αριθμός των νεκρών του κορωνοϊού στην Ευρώπη. Τα δύο τρίτα είναι σε Ιταλία και Ισπανία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) με βάση τα επίσημα στοιχεία στις 07.00 GMT.

Η πανδημία έχει σκοτώσει περισσότερους των 30.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, τα δύο τρίτα των οποίων στην Ιταλία και την Ισπανία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) με βάση τα επίσημα στοιχεία στις 07.00 GMT.Να σας θυμίσουμε πως σήμερα άνοιξε και η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ δείτε πως θα τα πάρετε

Με 30.063 θανάτους (επί 458.601 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων), η Ευρώπη είναι η περισσότερο πληγείσα ήπειρος από την πανδημία Covid-19. Η Ιταλία βρίσκεται πρώτη στην κατάταξη με 12.428 θανάτους. Ακολουθεί η Ισπανία με 8.189 θανάτους, και η Γαλλία με 3.523.

protothema.gr

Εκτός από τους νεκρούς θλίψη προκαλεί και η είδηση μιας 90χρονης που "έφυγε" επειδή αρνήθηκε να την βοηθήσουν

Συγκλονίζει 90χρονη που κατέληξε από κορωνοϊό στο Βέλγιο και αρνήθηκε την βοήθεια αναπνευστήρα καθώς όπως είπε πρέπει να τον «κρατήσουν για κάποιον που είναι νεότερος γιατί εκείνη έζησε την ζωή της».

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στο Βέλγιο η ιστορία μιας 90χρονης η οποία αρνήθηκε να της δοθεί βοήθεια με αναπνευστήρα ενώ έπασχε από κορωνοϊό λέγοντας στους γιατρούς της «κρατείστε τον για κάποιον νεώτερο ασθενή».

Η Suzanne Hoylaerts εισήχθη σε νοσοκομείο στις 20 Μαρτίου όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και δύο ημέρες αργότερα κατέληξε.

Η πρώτη ένδειξη που είχε η 90χρονη για να ζητήσει ιατρική βοήθεια ήταν δυσκολία στην αναπνοή και έλλειψη όρεξης για φαγητό. Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό στον κορωνοϊό.

Όταν μπήκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο η 90χρονη φέρεται να είπε στους γιατρούς: «δεν θέλω να χρησιμοποιήσετε σε μένα υποβοήθηση στην αναπνοή. Σώστε νεώτερους ασθενείς. Εγώ έζησα ήδη μια ωραία ζωή».

Συγκινημένη η κόρη της Judith δήλωσε στην εφημερίδα Het Laatste Nieuws «δεν μπόρεσα να την αποχαιρετήσω, δεν είχα καν την δυνατότητα να πάω στην κηδεία της».

Σύμφωνα με την ίδια η οικογένεια της 90χρονης ακόμα δεν έχει καταλήξει στο πώς η άτυχη ηλικιωμένη προσβλήθηκε από κορωνοϊό καθώς, όπως λένε, βρισκόταν στο σπίτι της και εφάρμοζε όλα τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης.

protothema.gr