Γυναίκα 101 χρονών που νοσούσε από κορωνοϊό ανάρρωσε

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γυναίκα 101 χρονών που νοσούσε από κορωνοϊό ανάρρωσε

Γυναίκα 101 ετών από την Ολλανδία που νόσησε από φονικό ιό κορωνοϊό και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο κοντά στο Ρότερνταμ επί μιάμιση εβδομάδα, ανάρρωσε με τους γιατρούς να λένε πως η περίπτωσή της προσφέρει μικρές ελπίδας.

Η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αναπνευστικές δυσκολίες και μετά το τεστ που της έκαναν για τον κορωνοϊό, βρέθηκε θετική. Ωστόσο μετά από μιάμιση εβδομάδα στην απομόνωση, κατάφερε να αναρρώσει. Μετά το εξιτήριο της, θα μεταφερθεί σε οίκο ευγηρίας προτού επιστρέψει σπίτι της.

«Είναι μία δυνατή κυρία και είναι σπουδαίο που ακολουθεί τις ιατρικές συμβουλές, όπως να φτερνίζεται στον αγκώνα της και τηρεί αποστάσεις από τους άλλους» είπε ο πνευμονολόγος Σουνίλ Ραμλάλ σύμφωνα με το Reuters.

Δείτε ωστόσο τώρα με την πανδημία τι ισχύει και με τις πτήσεις εξωτερικού στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σοκ! Πέθανε ασθενής που είχε "αναρρώσει"

Σοκάρει η είδηση ότι ένας άντρας στην Κίνα πέθανε από τον κορωνοϊό, ενώ υποθετικά είχε "αναρρώσει". Μάλιστα ο ίδιος ήταν σε καραντίνα, ωστόσο στη συνέχεια πήρε εξιτήριο. Οι γιατροί επιβεβαιώνουν ότι κατέληξε από επιπλοκή του φονικού ιού!

Ειδικότερα πρόκειται για ένας 36χρονο άντρα στην Κίνα ο οποίος είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, καθώς είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας είναι ότι ο Li Liang - όπως ονομαζόταν - τέθηκε σε καραντίνα για αρκετές ημέρες, ενώ είχε περάσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

Αφού μπήκε σε καραντίνα, έκανε την θεραπεία με τους γιατρούς να κρίνουν τα συμπτώματά του ως "ήπια προς μέτρια". Ο ίδιος έμεινε σε καραντίνα μέχρι που πήρε εξιτήριο, καθώς στη συνέχεια οι εξετάσεις του βγήκαν "καθαρές".

Ο άτυχος άντρας βγήκε λοιπόν από το νοσοκομείο, ωστόσο μόλις δυο μέρες αργότερα ανέβασε πυρετό και την επόμενη κατέληξε! Το περιστατικό εγείρει ανησυχία καθώς προκαλεί νέα ερωτήματα για τον ιό. Να πούμε ότι "βόμβα" έπεσε και στην Ελλάδα με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται κι άλλο!

Πηγή: scmp.com