Κορωνοϊός: Πέθανε η Γκίτα Ραμζί

Θλίψη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Πέθανε η Γκίτα Ραμζί

Θρήνο και σοκ έφερε η είδηση πως πέθανε η Γκίτα Ραμζί από κορωνοϊό. Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα βρίσκεται σε πένθος, μιας και δεν μπορεί να πιστέψει ότι έφυγε από την ζωή.

Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο της επιστήμονα Γκίτα Ραμζί που αφιέρωσε τη ζωή τους στην έρευνα για τον ιό HIV και πέθανε από κορωνοϊό.

«Αφιέρωσε πολλά χρόνια της ζωής στην πρόληψη του ιού HIV και στην εξεύρεση λύσεων για τις γυναίκες», δήλωσε στο BBC ο συνάδελφος και φίλος της εκλιπούσης ερευνήτριας, Γκάβιν Τσέρτσγιαρντ. Η επικεφαλής του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για το AIDS, Γουίνι Μπιανίμα δήλωσε ότι ο θάνατος της καθηγήτριας Γκίτα Ραμζί είναι μια τεράστια απώλεια σε εποχή που ο κόσμος τη χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ.

Τι ανέφεραν για την Γκίτα Ραμζί που πέθανε από κορωνοϊό

Η ερευνήτρια του HIV αρρώστησε, αφού επέστρεψε στη Νότια Αφρική από το Ηνωμένο Βασίλειο στα μέσα Μαρτίου. Κατέληξε την Τρίτη σε νοσοκομείο κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Ντέρμπαν. Ο αντιπρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Ντέιβιντ Μαμπούζα, έκανε λόγο για «ένα τεράστιο πλήγμα για ολόκληρο τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τον παγκόσμιο αγώνα κατά του HIV / AΙDS». Πίσω στα δικά μας ωστόσο, δείτε τι ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κρίσιμη κατάσταση.

Πέθανε και ο Τέρενς Μακνάλι από τον ιό

Θλίψη προκλήθηκε με την είδηση πως πέθανε ο συγγραφέας Τέρενς Μακνάλι από κορωνοϊό. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών την Τρίτη 24 Μαρτίου στη Σαρασότα της Φλόριντα. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, πρόσφατα είχε αναρρώσει από μια εκτεταμένη θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα και έπασχε από χρόνια αναπνευστικά νοσήματα.

O ίδιος δυστυχώς είχε διαγνωστεί με την επικίνδυνη ασθένεια που του πήρε στο τέλος την ζωή, βυθίζοντας σε θλίψη τόσο συγγενείς και φίλους, όσο και θαυμαστές του. Την ίδια στιγμή, οι θάνατοι στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνονται, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 51.