Δήλωση - σοκ από Κεραμέως για Πανελλήνιες

Τι ανέφερε;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δήλωση - σοκ από Κεραμέως για Πανελλήνιες

Δήλωση σοκ μας ήρθε από την Νίκη Κεραμέως για τις Πανελλήνιες 2020. Δείτε τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων η Υπουργός Παιδείας, αλλά και το μέλλον των υποψηφίων για τις εξετάσεις.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς και το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τόνισε τις νέες αλλαγές.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως οι συστάσεις των ειδικών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τυχόν παράταση κλεισίματος των σχολείων και μετά τις διακοπές του Πάσχα.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η υπουργός Παιδείας. Η κ. Κεραμέως ανέφερε παράλληλα ότι η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά, ενώ σχετικά με τις Πανελλαδικές ξεκαθάρισε πως στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.

Όσο για το πότε ακριβώς θα γίνουν οι Πανελλαδικές; Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους καθώς και μείωση της ύλης θα καθοριστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί. Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους».

«Η μόνη περίπτωση που θα γίνουν το Σεπτέμβριο είναι εφόσον οι ειδικοί μας απαγορεύσουν να βρίσκονται οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα το καλοκαίρι. Αυτός είναι ο λόγος που μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή για τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι», ανέφερε η κ. Κεραμέως ξεκαθαρίζοντας για ακόμα μια φορά ότι προσπάθεια όλων είναι να μην γίνουν οι πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο. Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Ριτσώνα, μιας και βρέθηκαν 20 θετικά άτομα.