Παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή - Live το νέο του διάγγελμα

Τι θα πει ο πρωθυπουργός

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή - Live το νέο του διάγγελμα

Παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχουμε στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα υγειονομικά μέτρα κατά του κορωνοϊού. Σε λίγο αναμένουμε το νέο του διάγγελμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις τρεις ΠΝΠ για τα μέτρα για τον κορωνοϊό αναμένεται να αναφερθεί στην προσοχή που πρέπει να επιδείξουν όλοι οι Ελληνες πολίτες το επόμενο διάστημα στην εφαρμογή των μέτρων, καθώς ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για την εξάπλωση της πανδημίας τους κορωνοϊού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, ωστόσο θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι αν δεν τηρηθούν στο ακέραιο τα μέτρα που είναι τώρα σε ισχύ, τότε η κυβέρνηση θα τα κάνει πιο αυστηρά.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει εκτενή αναφορά στα πακέτα οικονομικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, αλλά και για το επίδομα των 800 ευρώ που θα λάβουν οι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται πως θα κατατεθεί επίσης στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός το πολύ δύο σελίδων. Να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που κατατέθηκε συμπληρωματικός προϋπολογισμός ήταν το 2012, επί κυβέρνησης Παπαδήμου.

Δείτε εδώ το live:

Αν κρίνουμε ότι πρέπει, θα αυστηροποιήσουμε τα μέτρα

Ενδεικτική των προθέσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν και η δήλωσή του την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για το «Βοήθεια στο σπίτι». Ανέφερε για τα μέτρα πως αν κρίνουμε, όποτε κρίνουμε, ότι πρέπει να παρέμβουμε και να αυστηροποιήσουμε κι άλλο το πλαίσιο, θα το κάνουμε.

Χαρακτηριστικά είπε: «Θα ήταν ανεπίτρεπτο αυτή τη στιγμή να κλωτσήσουμε και να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα. Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί που έχουμε ήδη υλοποιήσει θα πρέπει να εφαρμόζονται με ευλάβεια. Και οι πολύ λίγοι -γιατί είναι πολύ λίγοι τελικά- αυτοί οι οποίοι συνειδητά αποκλίνουν από αυτούς τους περιορισμούς, θα πρέπει να συνετιστούν ώστε να αντιληφθούν ότι με αυτό τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους υγεία αλλά και την υγεία των ανθρώπων που αγαπούν περισσότερο, και τελικά την υγεία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Θεωρώ ότι είμαστε εδώ πάντα να μπορούμε να διορθώνουμε και να παρεμβαίνουμε όταν βλέπουμε φαινόμενα τα οποία μας δημιουργούν προβληματισμό. Καλή ώρα παρενέβησαν η Περιφέρεια και ο Δήμος για να ελέγξουν το ζήτημα στη Νέα Παραλία, έγινε άμεσα μία παρέμβαση στις τράπεζες και με ειδικό spot -το οποίο έχει από χθες δοθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης- εξηγούμε στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας γιατί δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουν στις τράπεζες. Μάλιστα ζητούμε και τη συστράτευση των νεότερων γενιών, να βοηθήσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες, να τους εξηγήσουν ότι μπορούν ορισμένες από τις πράξεις αυτές να τις κάνουν από το σπίτι, ώστε να μην υπάρχει αυτή η πίεση». Πρώτο κρούσμα γιατρού στο ΑΧΕΠΑ έγινε γνωστό και πριν λίγο. Τι λένε οι πληροφορίες;

Πηγή: iefimerida.gr

Τι είχε ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγες μέρες στους βουλευτές του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ηχηρή παρέκκλιση στους βουλευτές, όπου σύμφωνα με αυτόν τον τρόπο θα βοηθηθούμε όλοι. Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανακοίνωσε ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους υπουργούς, υφυπουργούς και βουλευτές της ΝΔ να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους, τους επόμενους δύο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει σε ανάρτηση του στο facebook, «Καλώ τους βουλευτές της ΝΔ, τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους, τους επόμενους δύο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορωνοϊού. Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης

Η ηχηρή παρέκκλιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους βουλευτές

Ο πρωθυπουργός για να βοηθήσει την Ελλάδα προσπαθεί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και για αυτό τονίζει, «Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του Κορονοϊού.

Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19. Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Είμαι σίγουρος ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα».

Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Monday, March 30, 2020

Να τονίσουμε και την πρόσφατη ανακοίνωση στην οποία τονίζει η κυβέρνηση, «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να τον μεταδίδει ανεύθυνα».