Με κορωνοϊό ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής Χουάν Κάρλος

Αγωνία για την υγεία του!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Με κορωνοϊό ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής Χουάν Κάρλος

Μεγάλη αγωνία επικρατεί στο χώρο του αθλητισμού μιας και έγινε γνωστή η είδηση πως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής Χουάν Κάρλος Ροντρίγκεθ, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Είναι, ενδεχομένως, ο λιγότερο γνωστός από την περίφημη «Ντριμ Τιμ» του Γιόχαν Κρόιφ, όπως είχαν ονομάσει τα ισπανικά ΜΜΕ την Μπαρτσελόνα που είχε προπονητή τον ιπτάμενο Ολλανδό, στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Ο Χουάν Κάρλος Ροδρίγεθ, όμως, μπορεί να υπερηφανεύεται πως ήταν το βασικό αριστερό μπακ εκείνης της σπουδαίας ομάδας, με την οποία κατέκτησε το 1992 το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία του συλλόγου.

Την ίδια στιγμή σήμερα έγινε γνωστή η είδηση πως ο θρύλος της τζαζ Ellis Marsalis Jr έχασε τη ζωή του από τον επικίνδυνο ιό.

Στα 55 του χρόνια, ο άλλοτε αμυντικός των Βαγιαδολίδ, Ατλέτικο και Βαλένθια, δίνει έναν ακόμα, διαφορετικό αυτή την φορά αγώνα, αφού έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, όπως άλλωστε και η γυναίκα με την κόρη του, αν και η τελευταία βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Ιανουάριο.

«Είμαι καλά, κάποιες μέρες είχα πυρετό, βήχα ή μυϊκούς πόνους, αλλά τώρα το μοναδικό που νιώθω είναι ότι το φαγητό δεν έχει καμία γεύση και δεν μπορώ να απολαύσω ένα ποτήρι κρασί» εξηγεί ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος έκανε αυτή την αναφορά επειδή, από την εποχή που κρέμασε τα παπούτσια του, ασχολείται με την παραγωγή κρασιού.

«Πολύς κόσμος θα το έχει περάσει χωρίς καν να το ξέρει. Ακολουθώ τις οδηγίες των γιατρών» συμπληρώνει ο Χουάν Κάρλος, ο οποίος δεν έκανε το τεστ, αλλά οι γιατροί προχώρησαν σε αυτό το συμπέρασμα, εξαιτίας των συμπτωμάτων του ιού Covid-19 που παρουσίασε.

Πηγή: protothema.gr

Τι δείχνει νέα έρευνα για τη θεραπεία του ιού

Από την Κίνα φαίνεται πως έρχεται η ελπίδα σωτηρίας που ξεπροβάλλει σιγά σιγά στη μάχη κατά του πανίσχυρου κορωνοϊού, που σημείωσε την ασιατική χώρα ως το πρώτο θύμα του, «χτυπώντας» την ανελέητα πριν ακόμα εξαπλωθεί στον υπόλοιπο πλανήτη.

Συγκεκριμένα, Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι απομόνωσαν ορισμένα αντισώματα, τα οποία είναι «υπερβολικά αποτελεσματικά» στο να μπλοκάρουν τον νέο κορωνοϊό, ώστε να μην διεισδύει στα κύτταρα και να μολύνει τους ανθρώπους. Η ανακάλυψη μπορεί να συμβάλει στη θεραπεία ή πρόληψη της νόσου Covid-19, μέσω της δημιουργίας ενός νέου φαρμάκου.

Δείτε στο μεταξύ τις αναλυτικές δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα αλλά και τους νέους θανάτους.

Ερευνητές του διεθνούς φήμης Πανεπιστημίου Τσινγκχούα του Πεκίνου, με επικεφαλής τον δρα Ζανγκ Λιντσί, εκτίμησαν ότι ένα φάρμακο με βάση αυτά τα αντισώματα θα ήταν πιο αποτελεσματικό σε σχέση με άλλες υπό δοκιμή θεραπείες, όπως η χρήση πλάσματος, που περιέχει επίσης αντισώματα ασθενών οι οποίοι ανάρρωσαν, αλλά έχει περιορισμούς ανάλογα με την ομάδα αίματος.

Από τον Ιανουάριο, η συγκεκριμένη κινεζική επιστημονική ομάδα, σε συνεργασία με γιατρούς στο 3ο Λαϊκό Νοσοκομείο της Σεντσέν, άρχισαν να αναλύουν αντισώματα από αίμα ασθενών που είχαν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19. Έτσι, είχαν απομονώσει 206 μονοκλωνικά αντισώματα, που είχαν μεγάλη ικανότητα να προσδένονται στις πρωτεΐνες του ιού.

Το επόμενο βήμα ήταν να ελέγξουν κατά πόσο αυτά τα αντισώματα όντως εμποδίζουν τον ιό να «τρυπώνει» στα ανθρώπινα κύτταρα, κάτι που τώρα επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με δηλώσεις τους στο πρακτορείο Reuters. Βρέθηκαν τέσσερα αντισώματα που μπλοκάρουν τη λοίμωξη από τον SARS-CoV-2 και, από αυτά, τα δύο είναι «υπερβολικά καλά», σύμφωνα με τον δρα Ζανγκ.

Οι ερευνητές εξετάζουν, πλέον, την πιθανότητα να συνδυάσουν τα πιο αποτελεσματικά αντισώματα, ώστε ένα νέο φάρμακο να είναι πιο αποτελεσματικό σε περίπτωση μετάλλαξης του ιού. Αν όλα πάνε καλά, κάποια στιγμή θα αρχίσουν οι δοκιμές -σε ζώα και τελικά σε ανθρώπους- ενός νέου αντιικού φαρμάκου με βάση αυτά τα αντισώματα.

Ήδη, οι ερευνητές έχουν συμμαχήσει με την κινεζο-αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Brii Biosciences για την ανάπτυξη μίας νέας θεραπείας.

Πηγή: protothema.gr