Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τριπλός σεισμός στα Δωδεκάνησα

Πόσα Ρίχτερ;

Τριπλός σεισμός στα Δωδεκάνησα
Ενημέρωση 03.04.2020 07:17
Από Youweekly Team

Τριπλός σεισμός έγινε στα Δωδεκάνησα, σε διάστημα 45 λεπτών ανοιχτά της Ρόδου και της Καρπάθου τα ξημερώματα. Πόσα Ρίχτερ ήταν οι τρεις σεισμικές δονήσεις που έγιναν σε πολύ κοντινή απόσταση;

Τρεις σεισμοί σε διάστημα 45 λεπτών έγιναν ανοιχτά της Ρόδου και της Καρπάθου τα ξημερώματα.

Οι σεισμοί ήταν χαμηλής εντάσεως, ωστόσο έγιναν αισθητοί λόγω και της ώρας. Αρχικά, ο πρώτος σημειώθηκε στις 02:05 και ήταν της τάξεως των 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ακολούθησε ο δεύτερος σεισμός, μεγέθους 3,4 Ρίχτερ, στις 02:20, ενώ μισή ώρα αργότερα, στις 02:51, σημειώθηκε και η τρίτη σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,1 Ρίχτερ.

Ολοι οι σεισμοί είχαν εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα, με το επίκεντρό τους να είναι στα 87, 98 και 76 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου αντίστοιχα. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για προβλήματα ή ζημιές. Δείτε ωστόσο και το σεισμό, που έγινε αισθητός στην Αττική και προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους.

iefimerida.gr

Πριν τους τριπλούς σεισμούς στα Δωδεκάνησα, σεισμός σημειώθηκε και στις ΗΠΑ

Ισχυρός σεισμός στο Αϊντάχο των ΗΠΑ σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 01 Απριλίου. Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή υλικές ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών.

Ισχυρός σεισμός της τάξεως των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις ΗΠΑ.

Ο σεισμός έγινε στην Πολιτεία του Αϊντάχο, στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο γεωφυσικής (USGS). Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε από τη δική του πλευρά ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών και σημειώθηκε σε σχετικά μικρό βάθος, 10 χιλιομέτρων.

Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή υλικές ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών, σε μεγάλη απόσταση από τις πόλεις. Ο σεισμός, διάρκειας μεταξύ 20 και 30 δευτερολέπτων, έγινε πάντως αισθητός σε όλο το Άινταχο και σε γειτονικές πολιτείες.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε περίπου τριάντα χιλιόμετρα από το μικρό χωριό Στάνλεϊ (68 κάτοικοι) ή 125 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα, την Μπόιζ.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Νέος σεισμός στην Τουρκία

Σεισμός στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν

Share