Προσοχή! Έρχεται έντονο φαινόμενο κακοκαιρίας - Δείτε αναλυτικά

Η πρόγνωση με χάρτες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Προσοχή! Έρχεται έντονο φαινόμενο κακοκαιρίας - Δείτε αναλυτικά

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουμε στον καιρό αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα έρθει ένα έντονο φαινόμενο κακοκαιρίας στην Ελλάδα. Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο σήμερα βρίσκεται στον Κόλπο της Σύρτης στη Λιβύη, βαθμιαία θα κινηθεί ανατολικά και θα προκαλέσει τις επόμενες ημέρες ένα νέο κύμα κακοκαιρίας σε ολόκληρη τη χώρα. Δείτε αναλυτικά.

Τα σημαντικότερα φαινόμενα αναμένονται αύριο, Σάββατο 4 Απριλίου, με τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες να είναι έντονες στα κεντρικά τμήματα. Την Κυριακή, 5 Απριλίου, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τοπικά έντονα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια.

Πρόγνωση καιρού

Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία το Σάββατο θα ευνοήσει την κίνηση θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, με αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στα νότια τμήματα της χώρας μας. Σε συνδυασμό με τους ισχυρούς νοτιάδες (καταβατικούς ανέμους) στη βόρεια Κρήτη, η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει τοπικά τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Σαββατοκύριακο

Αντίθετα, σχετικά ψυχρές αέριες μάζες θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, ενώ θα προκαλέσουν πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά.

Θυελλώδεις θα πνέουν οι άνεμοι στο Αιγαίο από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου έως και την Κυριακή, με την έντασή τους να φτάνει τα οκτώ έως εννέα μποφόρ και τοπικά στο βορειοανατολικό Αιγαίο την Κυριακή τα δέκα μποφόρ, ενώ αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση σκόνης στα νότια τμήματα, κυρίως το Σάββατο.

Δείτε ωστόσο και την προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό του Σαββατοκύριακου.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε αναλυτικά και τον καιρό σήμερα

Βροχερός και σήμερα Παρασκευή (3/4) ο καιρός με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε ορισμένες περιοχές της χώρας./ Διαβάστε αναλυτικά ποια είναι αυτά που μας περιμένουν σήμερα, σύμφωνα και με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΜΥ νέες βροχές αναμένονται από τα νοτιοδυτικά και από το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν στα νότια σε 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι.
Aνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Aνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Να πούμε ότι κρύο είχε και τις προηγούμενες ημέρες με περιοχές της χώρας να ντύνονται στα λευκά. Που χιόνισε;

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα - Που αναμένονται βροχές και καταιγίδες;

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις από τα δυτικά και τις βραδινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα νότια που από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα νότια έως 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, που από το βράδυ θα ενταθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5, στα νότια 6 με 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία στην Κρήτη τοπικά 7 και από το βράδυ έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν από τα νότια και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε ανατολικούς, από το απόγευμα στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.