Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: «Η επιδημία είναι απρόβλεπτη, θα είναι δύσκολο το μέλλον»

Τι αποκάλυψε ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Νίκος Σύψας

Κορωνοϊός: «Η επιδημία είναι απρόβλεπτη, θα είναι δύσκολο το μέλλον»
Ενημέρωση 03.04.2020 14:16
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

«Η επιδημία του κορωνοϊού είναι απρόβλεπτη και το μέλλον θα είναι δύσκολο» είπε ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Νίκος Σύψας, με πολύ επιφύλαξη για την καλή κατάσταση που βλέπουμε στην χώρα μας.

Ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Νίκος Σύψας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στην πανδημία, στην κατάσταση της Ελλάδας σε σύγκριση με άλλες χώρες και ποιες είναι οι εκτιμήσεις που κάνει.

Ο ίδιος φανερά συγκρατημένος δεν ήθελε να πει πολλά και είπε πως πρέπει να είμαστε προσεχτικοί γιατί η επιδημία είναι απρόβλεπτη και το μέλλον δύσκολο.

Τι είπε ο Νίκος Σύψας για τον κορωνοϊό

«Ακούω λίγο θριαμβολογία αυτές τις μέρες. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Είναι εξαιρετικά νωρίς για να κάνουμε δηλώσεις, το παιχνίδι είναι πολύ νωρίς ακόμα, ούτε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου δεν είμαστε. Έχουμε πολύ χρόνο μπορεί να έχουμε και παράταση, να χτυπήσουμε ξύλο, να μη χαλαρώνουμε να μην εφησυχάζουμε ας είμαστε προσεκτικοί, είναι μπροστά μας οι δύσκολες μέρες, θα πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας. Να ξέρουμε την πραγματικότητα να μην κάνουμε καθησυχαστικές δηλώσεις. Δείτε εδώ και μια απίστευτη καταγγελία για τον ΕΟΔΥ

Ας μη θριαμβολογούμε ακόμη, το μέλλον να κοιτάμε, θα είναι δύσκολο τις επόμενες εβδομάδες. Η επιδημία στην Ελλάδα είναι απρόβλεπτη δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα γίνουν τα πράγματα σύμφωνα με τα μοντέλα. Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε απολογισμούς και να συγκρινόμαστε με άλλες χώρες Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση, μια καμπή.

Ακόμη και να περάσει το δυσκολότερο κομμάτι, δε σημαίνει ότι αυτομάτως βγαίνουμε από το σπίτι, ότι θα υπάρξει σφύριγμα και θα βγούμε όλοι τρέχοντας από το σπίτι.

Το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται είναι να αντέξει το σύστημα υγείας. Ακόμη και οι λίγοι που βγαίνουν κάνουν μεγάλη ζημιά δεν πρέπει να έχουμε διασπορά.

Είμαστε ακόμη σε μια καμπή που μπορεί να γυρίσουμε δεξιά ή αριστερά. Έχουμε ακόμη διασπορά… Στις λαϊκές, στις τράπεζες δεν έχω καμιά αμφιβολία γι’ αυτό. Το 95% πειθαρχεί ένα μικρό ποσοστό δεν πειθαρχεί. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, είμαστε ακόμη στην αρχή δεν χρειάζεται χαλάρωση.

Υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης, όπως οι δομές φιλοξενίες τα γηροκομεία έχουμε πολλές τέτοιες εστίες εκτός από την κοινότητα που δεν έχει σταματήσει η διασπορά».

Δεν υπάρχει επιστημονικό στοιχείο ότι αν φορέσουμε όλοι μάσκες στο δρόμο η επιδημία θα πάει καλύτερη ή χειρότερα. Με απόσταση 2 μέτρων στο σούπερ μάρκετ και χωρίς να αγγίζουμε τίποτε και αν αγγίξουμε κάτι να απολυμανθούμε, είμαστε καλά καλυμμένοι από τη μετάδοση» ανέφερε μεταξύ άλλων

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τις οι 10.000 αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ από την πρώτη μέρα

Κορωνοϊός: Τι πραγματικά ισχύει με τις πτήσεις εσωτερικού

Share