Ραγίζει καρδιές ο Σωτήρης Τσιόρδας - Στο πλευρό των γιατρών καθημερινά

Οι φωτογραφίες που συγκινούν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ραγίζει καρδιές ο Σωτήρης Τσιόρδας - Στο πλευρό των γιατρών καθημερινά

Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν με τον Σωτήρη Τσιόρδα να βρίσκεται στο πλευρό των γιατρών σε αυτό τον δύσκολο αγώνα. Ο λοιμωξιολόγος σε καθημερινή βάση ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις του φονικού ιού κορωνοϊού και τις μεταφέρει σε όλους του πολίτες καθημερινά στις 6 το απόγευμα.

Όλες αυτές τις μέρες βλέπουμε στις οθόνες μας τον Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και τα νέα μέτρα. O εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κινδύνου του ιού, είναι ο άνθρωπος από τον οποίο περιμένουν με αγωνία κάθε μέρα όλοι οι Ελληνες για να μάθουν τα νεότερα.

Ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αν και έχει τον άχαρο ρόλο της ενημέρωσης για τα θύματα και τα κρούσματα του κορωνοϊού, έχει καταφέρει με την ψυχραιμία που τον διακρίνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων.

Ο Σωτήρης Τσόρδας βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό των γιατρών σε όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας, και στηρίξει στον δύσκολο αυτό αγώνα τους νοσηλευτές που παλεύουν με τον φονικό ιό κορωνοϊό. Πριν από λίγες ημέρες ο Σωτήρης Τσιόδρας συγκίνησε με τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι φωτογραφίες που ραγίζουν καρδιές

Ο Σωτήρης Τσιόρδας πριν από λίγες ημέρες, βρέθηκε στο νοσοκομείο λοιμωδών Αγία Βαρβάρα και συζήτησε με τους γιατρούς, ενώ έμαθε όλες τις εξελίξεις. Τις φωτογραφίες δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook καλός του φίλους.

Σωτήρης Τσιόρδας λοιμωξιολόγος

Σωτήρης Τσιόρδας κορωνοϊός

Σωτήρης Τσιόρδας

Δείτε εδώ και πως οι χάκερ εκμεταλλεύονται τον ιό

Ποιος είναι ο Σωτήρης Τσιόρδας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1965 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, μετά την επάνοδό του στην Ελλάδα πήγε Γυμνάσιο και Λύκειο στο 15ο της Κυψέλης και αποφοίτησε με βαθμό 19 7/13.

Σε ηλικία 19 ετών, το 1984 πέρασε στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μόλις δύο χρόνια αργότερα παίρνει μετεγγραφή ως αριστούχος στη Ιατρική Σχολή Αθήνας. Το 1991 ολοκληρώνει τις σπουδές του με «Αριστα» τον Μάρτιο του 1991.

Ξεκίνησε την κλινική του εκπαίδευση και απόκτηση κλινικής εμπειρίας κατά τη διάρκεια της θητείας του στο 401 ΓΣΝΑ (1992-1993).

Εκεί είχε την δυνατότητα να εκπαιδευθεί στη Γενική Παθολογία και αφετέρου να έρθει σε επαφή με μια σειρά από ενδιαφέροντες ρευματολογικούς ασθενείς, ιδιαίτερα ασθενείς πάσχοντες από χρόνιες νεανικές αρθρίτιδες καθώς και από οροαρνητικές σπονδυλοαρθροπάθειες.

Κατά το διάστημα 1991–1993 υπηρέτησε στο Στρατό Ξηράς, ως ιατρός στα κέντρα εκπαίδευσης Υγειονομικού στο Μεσολόγγι, στην Άρτα, στη νήσο Σύμη και στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Το διάστημα 1993-94 υπηρέτησε ως Αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Άστρους Κυνουρίας και το 2001 στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης για το υπόλοιπο υπηρεσίας υπαίθρου.