Έκτακτο: 62 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ακόμα 3 έχασαν την ζωή τους

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο: 62 οι νεκροί στην Ελλάδα

Τρεις ακόμη νεκροί από τον κορωνοϊό καταγράφονται στην Ελλάδα, μέσα σε λίγες ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 62.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν το απόγευμα της Παρασκευής ένας 68χρονος στο νοσοκομείο Αττικόν και δύο γυναίκες ηλικίας 85 και 89 ετών, στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα.

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει 6 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, 59 νεκρούς συνολικά και 99 νέα κρούσματα.

Δείτε επίσης μια έκτακτη είδηση για γιατρό της Λάρισας που βρέθηκε θετικός! Από που κόλλησε το ιό;

Σημαντική ανακοίνωση του Σωτήρη Τσιόδρα - Τι θα γίνει με το φάρμακο για τον κορωνοϊό

Σημαντική ανακοίνωση μας ήρθε από τον Σωτήρη Τσιόδρα και το τι θα γίνει με το φάρμακο για τον κορωνοϊό. Στην καθημερινή του ενημέρωση είχαμε και ευχάριστα νέα εκτός από τον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Ανακοίνωσε ότι στην Κίνα γίνεται ήδη δοκιμή ενός πολύ ελπιδοφόρου νέου φαρμάκου, που ακόμα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, αλλά που δίνει πολύ καλά αποτελέσματα.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για ένα φάρμακο που είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από ότι τα προηγούμενα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Και συνέχισε προειδοποιώντας ότι τα επιστημονικά πειράματα απαιτούν πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες ώστε να προστατευθούν οι ασθενείς από τυχόν παρενέργειες.

Παρά το αυστηρό ύφος του Σωτήρη Τσιόδρα είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται με τόσο θερμά λόγια για ένα νέο φάρμακο, που όπως άφησε να εννοηθεί έχει δείξει ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα προηγούμενα. Έστω και αν τα πειράματα συνεχίζονται.

Πρόκειται για τον πολύ ισχυρό αναστολέα, τον λεγόμενο αναστολέα σύντηξης ek1c4, που φαίνεται να έχει την ικανότητα να εμποδίζει τη μόλυνση του ανθρώπου από τον κορωνοϊό, καθώς στοχεύει στη λεγόμενη πρωτεΐνη-ακίδα (λόγω του σχήματός της), την οποία χρησιμοποιεί ο ιός να γραπωθεί στην επιφάνεια του υγιούς κυττάρου, να το επιμολύνει και έτσι να ξεκινήσει η διαδικασία του πολλαπλασιασμού του κορωνοϊού στο ανθρώπινο σώμα.